Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

05.06.2016 15:10 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Češi generálku nezvládli. V oslabení manko na Koreu nedotáhli

Čeští fotbalisté si v generálce na Euro uřízli menší ostudu. Jižní Korea s nimi napopáté konečně zvládla uhrát výhru a oproti minulému vzájemnému střetnutí z roku 2001 (5:0) to bylo opravdu o něčem jiném. Hosté po poločase vedli a i přes pěkný tlak na začátku druhého dějství už Češi v Edenu nezvládli vyrovnat...

Na Slavii se dnes hrálo velmi tvrdě a ostrý byl především nástup do utkání, když nejprve Suk Hyun-jun zajel do jednoho z českých hráčů, a pak to sám schytal od Sivoka tak, že si vysloužil slušivou náplast nad oko.

Suk Hyun-jun české obránce trápil i po fotbalové stránce. Neúnavně napadal, jednou chystal i šanci pro Son Heung-mina a jindy dokonce sám skóroval, když se Rosický nechal lehkovážně obrat o balon Yoon Bitgaramem a útočník Porta nekompromisně pálil pod víko.

To už se každopádně ve 40. minutě jednalo o druhou branku do Čechovy sítě. Tu první o 14 minut dříve obstaral Yoon Bitgaram poté, co aktivní Suk vybojoval na hraně šestnáctky přímý kop, a reprezentant čínské ligy Čecha zaskočil technickou střelou jen mírně k levé tyči.

Češi byli v první půli evidentně zaskočeni kvalitou i důrazem soupeře a vlastních příležitostí si vypracovali pramálo. Rosický hned zkraje zajímavě pálil po rohu a na Yoonův přímý kop málem sám odpovídal totožnou cestou, jinak se ale domácí moc neprosazovali a těsně před pauzou navíc hrozivě vypustili bránění rohového kopu a být Yoonův volej sebevědomější, mohli jít do kabin se třígólovou ztrátou.

Ve druhém dějství tak stále bylo o co hrát a Češi se na hrací plochu vrátili dobře naladěni. Střídající Suchý okamžitě díky výrazné teči Kwaka vsítil kontaktní gól a šancí na vyrovnání pak domácí měli požehnaně. Sám Suchý málem navázal hlavou po rohu a Gebre Selassie v jednu chvíli trefoval i tyč.

Obránce Werderu se nakonec stal smutným hrdinou zápasu. Po přesunu z levého kraje obrany na pravý ožil a začínal si nahlas říkat o přednost před Kadeřábkem, pak mu ale sudí v 60. minutě poněkud přísně za nebezpečnou hru vysokou nohou ukázal druhou žlutou kartu a Češi už v oslabení Jung Sung-ryonga prověřili jen výjimečně.

Jednu nadějnou šanci měl Sivok a Necid si říkal o penaltu, mimoto se ovšem Jihokorejci bránili bez větších problémů a vedení ustrážili i díky čtyřem taktickým střídáním v poslední desetiminutovce.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1057)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele