Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 4. kolo
02.09.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Češi bez Schicka nepřesvědčili, Bělorusy ale porazili

Nerodilo se to lehce, přesto čeští fotbalisté svůj první zápas po úspěšném mistrovství Evropy zvládli za plný počet bodů. V Ostravě zdolali jednoho z outsiderů skupiny Bělorusko 1:0, když v závěru první půle rozhodl Barák.

Trenér Šilhavý se musel obejít bez celé řady hráčů v čele s Patrikem Schickem, na hrotu proto nastoupil Doležal, kterého z křídel podporovali Hložek a Jankto. Uprostřed pole nastoupila trojice Souček, Král, Barák, další záložník Holeš tentokráte naskočil vedle Kalase v obraně. Na krajích obrany operovali Coufal a Matějů, všem kryl záda tradičně Vaclík.

První zajímavější situace přišla v sedmnácté minutě, kdy pěkná akce Baráka s Coufalem mohla rezultovat v Královo zakončení. Balón ale na poslední chvíli zastavili obránci. Ve větší příležitosti se po Doležalově sklepnutí ocitl Hložek, z úrovně penalty však napálil balón hodně mimo bránu.

Vzápětí už se ale Češi dostali do vedení. O balón zabojoval Král, díky čemuž mohl Hložek z levé strany přihrávat pod sebe do vápna. Tam už číhal Antonín Barák, jenž šikovně na bližší tyč zavěsil.

Ve druhé půli stáli za zmínku opět zejména střílené centry. Nejprve při tom Coufalově chybělo Doležalovi málo, aby míč před gólmanem tečoval do brány, vzápětí Vydra přihrával Janktovi, který se musel zaklánět a před odkrytou klecí hlavou selhal.

Ve zbytku utkání už žádné větší vzrušení nepřišlo a svěřenci Jaroslava Šilhavého si tak připsali tři body za těsnou výhru 1:0. To jim určitě poslouží jako dobrý odrazový můstek k nedělnímu utkání v Belgii, které potřebují vyhrát, chtějí-li si udržet reálnou šanci na přímý postup z prvního místa.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (578)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele