Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
10.09.2008 22:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělsko - Arménie 4:0

Španělsko je po úvodních dvou zápasech jedním z týmů, které se mohou pyšnit stoprocentní bilancí. Mistři Evropy o víkendu těsně udolali Bosnu a Hercegovinu, proti Arménii podali lepší výkon a odměnou je výhra 4:0.

Domácí skvěle začali. Již v sedmé minutě rozehráli Xavi s Iniestou rohový kop a po centru do šestnáctky skóroval Capdevila - 1:0.

V jedenácté minutě se proti střele Villy vyznamenal Roman Berezovsky, o pět minut později si pak oba vzájemný souboj zopakovali a vítězně z něho tentokráte vyšel domácí útočník. Šanci mu připravil Iniesta a kanonýr Valencie dal svou dvacátou reprezentační branku - 2:0.

Arménie dokázala brzy zastavit španělský nápor a následující minuty patřily hostujícímu týmu. Levon Pachajyan a Artur Voskanyan mířili z dálky nepřesně, ve 26. minutě pak proti další střele Pachajyana musel zasahovat Casillas. Španělé kontrolovali hru a sám Villa mohl v první půli zaznamenat hattrick. Šance měli i hosté, velice blízko ke korekci byl Voskanyan, na druhé straně pak Berezovsky skvěle zneškodnil příležitost Guizy.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a domácí měli i nadále navrch. V 65. minutě ke svému prvnímu seniorskému startu nastoupil Bojan, který nahradil Cazorlu. Španělé neproměňovali šance a rozdíl ve skóre tak dlouho nenarůstal. V 74. minutě se Villovi sice podařilo obejít brankáře, jenomže následně trefil jenom tyč.

O chvíli později se již nejlepší střelec nedávného evropského šampionátu nemýlil, když v branku proměnil přihrávku od Xabiho Alonsa. Konečnou podobu výsledku poté dal v 82. minutě Senna. Záložník Villarrealu se trefil parádně z 25 metrů.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spanelsko vyhraje 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři Evropy by neměli mít problém prodloužit 24 zápasů trvající neporazitelnost a bezproblémů vyhrát. Tip: 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele