Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
11.10.2008 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Estonsko - Španělsko 0:3

Španělsko mělo před cestou do Estonska jednoznačný úkol zvítězit. Ten splnilo a díky výhře 3:0 si do tabulky připsalo další body. O góly se postarali Juanito, David Villa a Carles Puyol.

Španělsko vstoupilo do utkání rozpačitě, první větší šanci si vypracovali domácí. Vunk posílal míč na Voskoboinikova a šanci musel hasit až gólman Iker Casillas. Iniesta uprostřed pole skvěle spolupracoval s Xavim a právě tato dvojice vytvořila ve 29. minutě největší dosavadní šanci Španělska, na jejím konci ale Torres nemířil přesně.

Navzdory neproměněné šanci Torrese šlo Španělsko o čtyři minuty později do vedení. Xavi velmi dobře zahrál volný kop a hlavičkou dopravil míč do sítě Estonska Juanito. Za další čtyři minuty vedli Španělé už o dva góly. Fernanda Torrese fauloval v pokutovém území Barengrub a penaltu s přehledem proměnil David Villa.

Španělé už mysleli na vítězství, Estonsko ale v druhé půli překvapivě zaútočilo. Lindpere poslal nebezpečný míč do pokutového území hostů a Casillas musel před dotírajícím Vassiljevem míč chytat. Další šanci měl Voskoboinikov, mířil ale vedle. V 69. minutě už však byl zápas prakticky rozhodnut. U gólu byl znovu Xavi, jenž spolu s Torresem zařídili třetí gól zápasu, na jehož konci byl Puyol. Španělsko si domů zaslouženě odvezlo tři body.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spanelsko vyhraje 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

no tolik to as nebude...Spanelsko vyhraje..ale tak maximalne o 3 az 4 goly...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele