Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
15.10.2008 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Belgie - Španělsko 1:2

Gól Davida Villy v závěrečných minutách utkání s Belgií přinesl Španělům cennou výhru 2:1 a zajistil pokračování stoprocentní bilance úřadujících mistrů Evropy v tomto kvalifikačním cyklu.

Vítězství se však nerodilo vůbec jednoduše. Ve druhé minutě sice kanonýr Fernando Torres střelou z 35-ti metrů pořádně protáhl brankáře Stijnena, ale to bylo na delší dobu ze strany hostů vše. Domácí otevřeli skóre utkání hned po sedmi minutách. Rohový kop v podání Vincenta Kompanyho prodloužil jeden z hostujících hráčů k Sérgio Rámosovi, který odvrátil míč pouze na hlavu Wesleyho Soncka, jehož hlavička dala Belgičanům jednobrankový náskok.

Španělé tak inkasovali první gól po 717 minutách hry a zároveň tak vytvořili nový národní rekord. Domácí tým pokračoval ve vysokém tempu. Steven Defour měl před přestávkou velkou šanci na vstřelení druhé branky, ale neuspěl. Krizi Španělů ještě více prohloubilo nucené střídání Torrese, jehož trápilo zranění. Přesto všechno mohl vyrovnat David Villa, ale jeho centr před prázdnou branku byl zblokován. Branky se tak hosté dočkali až o pár okamžiků později. Celá akce začala špatnou přihrávkou Fellainiho, kterou zachytil Torresův náhradník Cesc Fabregas. Ten poté po krásném vyšachování ofsajdové pasti předložil míč Iniestovi, který obešel brankáře Stijnena a pohodlně skóroval.

Španělům po vstřelené brance narostla křídla a ještě před přestávkou mohl vsítit vedoucí gól David Villa, kterého však bravurně vychytal domácí gólman. Také úvod druhé půle byl velice vzrušující. Na straně domácích se o vstřelení branky pokoušeli postupně Fellaini, Vanden Borre a Witsel, na opačné polovině hřiště to zkoušel Iniesta, všichni však se stejným výsledkem.

V 76. minutě mohl přiklonit misky vah na stranu favorita Fabregas, ale jeho krásnou střelu vyrazil nad břevno brankář Stijnen. V době, když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně udeřilo zkušenější Španělsko. Daniel Guiza založil akci, na jejímž konci byl centr na Davida Villu, pro něhož už nebyl žádný problém umístit míč do domácí branky. Fotbalisté z Pyrenejského poloostrova si tak z Bruselu odvezli plný bodový zisk a i nadále kralují jejich kvalifikační skupině.

Autor: Radek Barkman / www.sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spanele vyhrajou 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 torres,torres,senna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele