Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Maďaři i Slováci mají smůlu. Na EURO postupuje Wales

Velmi jednoduchá byla postupová matematika pro Velšany. Ti museli v posledním přímém duelu o postup porazit Maďary, což se jim také podařilo. Góly v úvodech obou poločasů o tom rozhodl Ramsey.

Celek z Velké Británie vstoupil do utkání mnohem aktivněji. Když už se zdálo, že Maďaři soupeřův tlak otupili, obral je o míč James a našel na druhé straně Balea. Jeho rána ale nebyla pro Gulácsiho příliš nebezpečná. Zato o tři minuty později se Bale jal odcentrovat, na malém vápně si na jeho pobídku výborně sbíhal Aaron Ramsey, který hlavičkou pod břevno nedal gólmanovi šanci.

Srovnat stav mohl zanedlouho Baráth, který po Dzsudzsákově přímáků střílel z dobré pozice, ale úplně mimo. Mnohem blíže byl gólu Moore po Baleově centru, jenže ani on nezamířil na cíl. Největší šance mužů z Uher přišla ve čtyřiatřicáté minutě. Z penalty nejprve po Dzsudzsákově sklepnutí zcela sám střílel Szoboszlai, jeho ránu i následnou Sallaiovu dorážku ale fantasticky zastavil Hennessey.

Namísto srovnání stavu přišlo po pauze navýšení velšského vedení. Po Daviesově centru uspěl ve skrumáži Mepham, jenž posunul míč na Aarona Ramseyho. Zda byl, nebo nebyl v ofsajdu, vypadalo hodně diskutabilně, gól záložníka Juventusu ovšem platil. Přestože v tu dobu měl za celou kvalifikaci odehráno jen asi osmdesát minut, stal se výraznou postavou svého týmu na cestě za závěrečným turnajem.

Krátce poté poslal Baráth k zemi Moorea. Z následné standardky poslal Bale míč o centimetry nad. Ramsey mohl získat i asistenci, z přímého kopu našel Jamese, který však po kličce pálil mimo. V závěrečné desetiminutovce ještě mohl dát razítko na postupu Mepham, jenže ani on nezamířil mezi tři tyče.

K ničemu tak bylo Slovákům vítězství v souběžně hraném zápase nad Ázerbájdžánem. Ze skupiny E doplní na mistrovství Evropy Chorvaty Wales, který tak dostane šanci zopakovat semifinále z roku 2016.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Franzstadt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

a ty goly za Madary da kdo prosim Te?

Reagovat
Franzstadt

Bale vs Nagyová, Csaplár a Végh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Bale,Moore,James - nejaký maďar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

1:1 keďže si udržia gól / zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tréner Hunov Marco Rossi: "Wales musí zvíťaziť a my si tiež nevieme predstaviť remízu. Viem, že to nebude znieť diplomaticky, ale nechceme dať Slovensku žiadnu šancu na postup“

Privysoko opäť rúbu feferóni a bohužiaľ im ego nespľaslo ani po tých dvoch kvalifikačných lekciách z futbalovej moderny, ktoré sme im uštedrili.

Wales vyhrá 2:1 a postúpi na ME

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele