Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 1. kolo
23.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Švédsko díky skvělému prvnímu poločasu porazilo Rumuny

Švédsko může slavit, protože diváci v Solně byli svědky tří bodů. O ty se zasloužila především první půle, během které se domácí trefili dvakrát. I když Rumuni po změně stran přidali, stačili jen snížit na konečných 2:1.

Rumunsko přitom začalo utkání hodně aktivně a Švédi chvíli nevěděli, jak se bránit. Stanciu kolmou přihrávkou uvolňoval Chipciua, jenže u balonu byl dřív brankář Robin Olsen. Stejný duel se opakoval také o pár momentů později, když Chipciu zkoušel parádní ránu. Olsena ale nevylekal a brankář AS Řím míč ukryl do náruče.

Chipciův další centr byl později švédskou obranou odvrácen k Răzvanu Marinovi, který vyslal na Olsena povedený projektil. Zkušený strážce tří tyčí si ale poradil i s touto akcí. Ciprian Tătăruşanu sice tolik práce neměl, ale inkasoval jako první. Ve 33. minutě se pas ze strany dostal k Robinu Quisonovi, jehož nikdo pořádně nebránil. Záložník Mohuče si poradil a se štěstím prostřelil zkušeného brankáře - 1:0 pro domácí.

Aby se Rumunsko nestačilo z šoku po inkasování příliš vzpamatovat, Švédsko udeřilo ještě jednou. Preventivní útok pět minut před koncem první půle provedl Quaison, který obral o míč Stanciua. Přihrávka se po teči dostala až k Victoru Claessonovi, jenž parádním volejem uklidil míč k tyči!

Druhou půli začal místo Mitrity Claudiu Keșerü a jeho nasazení bylo pro konečnou podobu výsledku hodně důležité. Druhá půle celkově ukázala mnohem větší šance Rumunska. Jednu z nich spálil Răzvan Marin, ke kterému se odrazil špatně odvrácený centr. Marinova rána ale mířila nepochopitelně vysoko nad! Na opačné straně zase zakončoval mimo Berg, kterému dnešní utkání příliš nesedlo.

V 58. minutě se Rumuni dočkali alespoň snížení. Rychlou nahrávku do vápna vrátil Marin před bránu, kam si naběhl nikým neobsazený Claudiu Keșerü. Jeho pohotovou hlavičku k tyči nestihl nikdo zastavit a Rumunsko ucítilo šanci. Jenže od té doby se mu nic nedařilo a naopak mohlo samo inkasovat. V nastavení totiž po krásné individuální akci a otočce těsně minul bránu mladík Isak.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele