Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko bez problémů porazilo trpaslíka z Malty

Reprezentantům Švédska se v kvalifikaci o EURO 2020 daří a svou formu potvrdili i v duelu s jedním z outsiderů skupiny, Maltou. O vítězství 3:0 se brankami postarali Quaison, Claesson a Isak, a tak jejich národní tým drží druhé místo. Jejich páteční soupeř je s jednou výhrou čtvrtý.

Hned z první výraznější akce domácí udeřili. Brankář Bonello sice nejprve výborně zlikvidoval Bergovu hlavičku, jenže pro Robina Quaisona byla následná dorážka z bezprostřední blízkosti snadným soustem.

Bonello musel zůstat v pozoru i nadále. Nejprve zneškodnil Forsbergův dalekonosný přímák, aby následně očima tlačil Augustinssonovu střelu ven z brány. Po čtvrtině zápasu nečekaně z otočky vypálil Berg, ale ani on, ani Forsberg z další standardky si na maltského gólmana nepřišli.

Trochu nečekaně mohli ostrované srovnat před odchodem do šaten. Povedená kombinace dvěma vzdušnými přihrávkami vyvrcholila centrem na Effionga, který dal Olsenovi pořádně zabrat. A tak krátce po pauze navýšili rozdíl Švédi. Berg parádní přihrávkou našel za obranou Viktora Claessona, který si tváří v tvář Bonellovi poradil.

Dlouho to vypadalo, že se fotbalisté tří korunek s aktuálním skóre spokojili, deset minut před koncem ale znovu udeřili. Pohledná akce uvnitř vápna vedla k přihrávce Alexandru Isakovi, který přinutil maltského gólmana lovit míč ze sítě potřetí.

V závěru ještě Skandinávci měli vícero šancí, jenže Guidetti a Augustinsson si vylámali zuby na Bonellovi, při Forsbergově střele z úhlu za něj zaskočil bránící Muscat. Proti Maltě tak již osm zápasů a více než třicet let neinkasovali.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele