Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 9. kolo
16.11.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nizozemsko uhrálo v Belfastu remízu a má postup jistý

Kvalifikační skupina C již má o postupujících rozhodnuto. Vedle Německa, které si zajistilo účast na evropském šampionátu výhrou s Běloruskem, zvládl totéž i národní tým Nizozemska díky bezbrankové remíze proti Severnímu Irsku. Hosté sice byli ve Windsor Parku lepším týmem, a především druhý poločas bezpečně kontrolovali, ovšem v první půli museli přestát neproměněný pokutový kop soupeře.

Po prohře 1:3 z předešlého vzájemného zápasu potřebovali Severní Irové soupeři v oranžových barvách porážku uštědřit zpátky, jestliže chtěli udržet své postupové šance naživu. Kromě zahozené penalty kapitána Davise si však domácí nezvládli vytvořit žádnou větší příležitost a budou se tak muset připravit na březnové play-off v boji o poslední místa na Euro.

Domácí do zápasu vlétli a hned v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě slibné příležitosti. Nejprve málem využil nedůrazu v nizozemské rozehrávce Corry Evans, jenž stihl zablokovat odkop brankáře Cillessena a míč skončil nedaleko vedle branky. Poté se díky výbornému centru McNaira procpal k hlavičce John Maggenis, avšak minul. Hosté záhy kontrovali vlastní šanci a mohli jít snadno do vedení, kdyby Berghuisova rána po výtečné práci Promese neskončila jen na břevně.

Na přelomu půlhodiny hry se Severní Irové dočkali vůbec největší šance večera. Další kvalitní McNairův centr pro změnu našel v pokutovém území George Savilla, jenž míč špičkou kopačky nasměroval vstříc brance, ovšem místo toho trefil ruku bránícího Joela Veltmana a odrazil se od tyče do zámezí. Sudí Marciniak k nelibosti hostujících hráčů ukázal na značku pokutového kopu, avšak Steven Davis klíčový okamžik nezvládl a vypálil příliš vysoko.

Ze zahozené penalty se již domácí nebyli schopní probrat znovu k životu a totéž platilo i po změně stran, kdy Nizozemci s přehledem kontrolovali hru s míčem na kopačkách. Přestože s výjimkou hlavičky Ryana Babela neměli hosté sami žádné větší možnosti ke skórování, i bezbranková remíza z Windsor Parku jim k jistotě postupu vystačila.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele