Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 3. kolo
08.06.2019 18:00 CET
9 : 0
(4:0)

Reportáž

Rusko deklasovalo San Marino devíti góly

Tak tohle byl pro San Marino zcela jistě jeden z nejhorších zážitků v jeho fotbalové historii. V Rusku mu totiž nefungovalo naprosto nic a jeho působení se dá hodnotit jako ryzí katastrofa. Od domácího favorita dostalo San Marino devět branek!

San Marino jede z Ruska naprosto zostuzené. Nedá se ani použít jiné slovo než decimace hostí ze strany Rusů, protože San Marino ukázalo katastrofální výkon, který neměl s fotbalem nic společného. Kanonýr Artjom Dzjuba se postaral o čtyři branky a ještě navíc spálil obrovské množství dalších šancí. Všechny se nám sem asi ani nevejdou.

Rusko dobře vědělo, že má jasnou převahu, takže nikam nespěchalo. Po přihrávce Ozdojeva se ve 12. minutě uvolnil na pravé straně pokutového území Golovin a střelou k levé tyči donutil brankáře Benedettiniho k zákroku. O dvě minuty později neuspěl technickým pokusem ani Mirančuk. S dalším nebezpečím spěchal na bránu bezbranného a zmateně působícího San Marina Artjom Dzjuba, který minul ve velké šanci zařízení hned dvakrát.

První branku si paradoxně připsali sami hosté. Mário Fernandes uvolnil přihrávkou mezi obránce Golovina, jehož střílenou přihrávku do brankoviště nešťastně tečoval do vlastní branky obránce Michele Cevoli. Během následujících deseti minut se dvakrát mohl prosadit Alexej Mirančuk, ale v obou šancích selhal. Cevoliho špatný zápas pokračoval faulem ve vlastní šestnáctce, který sudí ocenil penaltou. K ní se postavil Artjom Dzjuba a nemýlil se - 2:0.

Deset minut před koncem první půle předvedli Rusové další sympatickou rozehrávku na jeden dotyk a po patičce Antona Mirančuka zpátky pálil přesně Fjodor Kudrjašov. Gól s pořadovým číslem 4 obstaral Anton Mirančuk osobně, protože Fernandesovu střelu k němu jeden z obránců v podstatě sám dopravil.

Ani ve druhé půli nedali Rusové soupeři oddechnout. Dzjubova střela byla zablokována, míč se ale odrazil k Alexeji Mirančukovi, který střelou přes obránce San Marino poslal míč těsně nad břevno branky hostů. O chvíli později Artjom Dzjuba dostal míč do běhu a ocitl se sám před brankářem Benedettinim, ale ten ho parádně vychytal. Po hodině hry se celý souboj ve stejném gardu opakoval, se stejným výsledkem.

To ale neznamená, že by si Rusové řekli dost. Naopak, v totální destrukci pokračovali během posledních dvaceti minut utkání. Po Golovinově pasu se prosadil Dzjuba, který o chvíli později kopal penaltu. Tu sice brankář Benedittini vyrazil, jenže Dzjuba z dorážky konečně uspěl. Za další minutu si sedmou branku v zápase připsal na své konto Smolov.

Tragicky zmatená obrana San Marina inkasovala od Smolova ještě jednu branku, kterou geniální nahrávkou opět zaštítil Dzjuba. Ten se po nahrávce od Kudrjašova dočkal i svého čtvrtého a celkově devátého gólu v zápasu dvě minuty před koncem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele