Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rusko má další výhru, Kypr doma udolalo gólem Ionova

Ruská sborná si sice jako proti Kazachstánu a San Marinu nezastřílela, ale i tak může slavit veledůležité vítězství nad nevyzpytatelným Kyprem. Utkání v Nižním Novgorodu rozhodla jediná trefa záložníka FK Rostov Alekseje Ionova.

Pro oba týmy mělo vzájemné utkání velkou váhu. Rusy čeká v příštím kvalifikačním kole klíčové utkání se Skotskem a bylo dobré do něho jít s tříbodovým ziskem proti Kypru. Středomořský celek si zase chtěl uchovat postupovou naději a k tomu potřeboval v Nižném Novgorodu minimálně bodovat.

Rusové si v úvodu utkání vytvořili opravdu velký nápor, Kypr se okamžitě ocitl pod tlakem, kterému jen stěží odolával. Po čtvrthodině hry velice nebezpečně, avšak přímo do náruče brankáře Parda, hlavičkoval Dzjuba. O dvě minuty později zase vstřelil neregulérní gól z ofsajdu Alexej Ionov a ve 23. minutě se neujala ani střela Fernandese, kterou na brankové čáře zastavil Laifis. Tlak Ruska se dál stupňoval a domácí příznivci se nakonec dočkali ve 38. minutě, když z levé strany poslal míč do vápna Kudrjašov a Aleksej Ionov propálil bezmocného Parda. Rusko vedlo nad Kyprem zcela zaslouženě 1:0 a optimističtí ruští fanoušci očekávali, že se spustí ten samý brankostroj jako proti Kazachstánu nebo San Marinu.

Vstřelená branka ale sbornou nijak zvlášť nenakopla. Domácí sice zůstávali nadále častěji u balónu, ale Kypr zlepšil presink a začínal být i směrem dopředu více nebezpečný. Rusko mělo hned několik možností výsledek pojistit a zejména Arťom Dzjuba pálil jednu možnost za druhou. V jedné příležitosti hlavičkoval těsně vedle, aby ve druhé napálil jen brankáře Parda. Kypr chtěl v závěru zápasu domácí zatlačit, ale to se mu díky zkušené hře soupeře vůbec nepodařilo. Rusko zvítězilo 1:0 a dál pronásleduje vedoucí Belgii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele