Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 9. kolo
16.11.2019 18:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Belgie díky bratrům Hazardovým porazila Rusko o tři branky

Rusko na Belgii podle očekávání nestačilo a dostalo od ní na vlastní půdě hned čtyři branky. O ty se postarali oba bratři Hazardové a Romelu Lukaku.

Belgičané na prvním místě v tabulce toužili prodloužit perfektní sérii, kterou proti ruskému soupeři měli. Rusové toužili vyhrát, což je něco, co se jim proti belgickému soupeři ani jednou v historii nepovedlo. Domácí celek hrál i proti sázkovým kancelářím, kterým bylo jasné, že favoritem budou hosté. I proto domácí nasadili opory jako Dzjuba, Mirančuk, Ionov, Zobnin nebo Žiřkov s Petrovem.

Belgie se neobešla bez opor jako bratři Hazardové, dále pak Lukaku, Mertens, Alderweireld, Castagne nebo De Bruyne. Nejprve se však do práce musel dát hostující brankář Courtois. Žirkov se dostal za obranu a parádním centrem vyzval Dzjubu k hlavičce. Domácí útočník bránu těsně minul. Belgičané dnes nehráli svůj nejlepší zápas a velmi často o míč přicházeli i nevynucenými chybami.

Efektivita ale byla na jejich kopačkách. Hosté parádně přenesli hru na pravou stranu, odkud přišel přízemní centr na malé vápno. Útočník Interu Milán ale neuspěl. O pouhou minutu později se jim ale povedlo vstřelit první gól. Ve spolupráci dvou bratrů Hazardů nahrával Eden Thorganovi, který si navedl míč na pravou nohu a parádní pumelicí k bližší tyči zavěsil pod břevno - 1:0.

Belgie měla mnohem víc ze hry a Rusové útoky kvalitnějšího soupeře nestíhali pokrýt. Eden Hazard se protančil až do vápna, odkud z poměrně velkého úhlu vyslal razantní ránu. Guilherme jeho tvrdý pokus vyrazil nad břevno. Na druhé straně pálil Mirančuk, ale tyč minul o pár potřebných centimetrů.

A právě tehdy Belgie přidala další cenný gól. Romelu Lukaku přistrčil zády k bráně míč k nabíhajícímu Edenu Hazardovi, který zcela neobtěžován pálil bez přípravy naprosto přesně a nedal Guilhermemu šanci zasáhnout - 2:0.

Ani brankář Thibaut Courtois se zcela nenudil. Do akce musel deset minut před koncem první půle po tvrdé ráně Mirančuka, ale se složitější situací si poradil. Třetí trefu Belgičanům vlastně přidali Rusové sami. Po jejich chybě v rozehrávce se k míči dostal Kevin De Bruyne, který pohodlně nahrál na nabíhajícího Edena Hazarda. Útočník Realu Madrid pak už jen doklepl míč do prázdné brány - 3:0.

Já být Rusy, asi bych to v poločase za stavu 0:3 zabalil. Navíc musel pár minut po změně stran brankář Guilherme likvidovat další tvrdou ránu, kterou si pro něj nachystal pohotový Thorgan Hazard.

Belgičané nadále kontrolovali průběh utkání a nedovolovali Rusům jakkoli zdramatizovat zápas. A povedlo se jim dát ještě jednu branku. Romelu Lukaku se jako tank vřítil na hranici šestnáctky, odkud levačkou zamířil bezpečně k přední tyči - 4:0.

Snížení na 4:1 pak zaznamenal Georgij Džikija, ale víc už Rusové nestačili.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele