Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 1. kolo
21.03.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Piątek rozhodl utkání mezi Rakouskem a Polskem

Krzysztof Piątek řádí nejen v dresu AC Milán, ale také v barvách polského reprezentačního výběru. Jeho jediná branka rozhodla utkání na stadionu Ernsta Happela ve Vídni. Polsko na úvod kvalifikace porazilo svého největšího konkurenta v boji o postup Rakousko a to navíc na jeho půdě.

Rakousko a Polsko jsou považováni za největší favority skupiny G a i z tohoto hlediska byl jejich vzájemný souboj hned v úvodu kvalifikačního cyklu velmi důležitý.

Domácí kouč Franco Foda zařadil do základní sestavy své největší hvězdy, tedy Davida Alabu a Marka Arnautoviće, zatímco polský protějšek neváhal postavit brankáře Szczęsnyho nebo ofenzivní duo Lewandowski - Milik. Vycházející hvězda AC Milán Krzysztof Piątek začal pouze na lavičce náhradníků.

První poločas zas tolik zajímavých momentů nepřinesl. Jako první vyzkoušel Szczęsnyho pozornost Sabitzer, ale Rakousko po zásahu brankáře Juventusu zahrávalo rohový kop. Na druhé straně se dostal do zakončení hlavou Glik, ovšem to pro Lindnera neznamenalo vážnější nebezpečí. Mnohem nebezpečnější byla až střela Grosickiho, po které se musel Lindner už natahovat.

Nepříliš záživný průběh utkání se trenér Jerzy Brzeczek rozhodl oživit v 59. minutě příchodem Krzysztofa Piąteka a ve svém výběru měl šťastnou ruku. O deset minut později se po závaru před domácí brankou prosadil hlavičkou a Polsko ve Vídni vedlo 1:0. Piątek nemusel zůstat u jednoho gólu, obrovskou šanci čtvrthodinu před koncem však poslal trestuhodně mimo. Piątekova neproměněná gólovka mohla Poláky zamrzet, dvě minuty před koncem utkání hlavičkoval v tutové šanci Marc Janko vedle!

Tlak Rakouska v nastavení sílil a po další ráně Davida Alaby musel zasahovat Szczęsny. Polsko už si hubené vedení vzít nenechalo a z Rakouska si veze plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jeden gól bych Polákům asi věřil, přecejen právě tu ofenzívu by měli mít..Na druhou stranu,ani v ní se v poslední době moc neukázali.Holt,Lewandowski to v nároďáku nemá jako v Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu co oba týmy v poslední době předvedly za výkony,tak dnes Polsku nevěřím ani remízu.Sice mají poskládaný z kvalitních hráčů,ale to je asi tak všechno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele