Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Wijnaldum hattrickem zničil Estonce, ti dostali pět branek

Domácí Nizozemsko skončilo na druhém místě, k vedoucí pozici mu nepomohla ani jasná výhra. Skvělou formu Georginia Wijnalduma, který dal dnes hattrick, odneslo Estonsko. To nakonec z Nizozemska odjíždí po debaklu 5:0.

Nizozemsko mělo stále ještě šanci na zisk prvního místa, ale k tomu potřebovalo dvě věci. Jednak porazit Estonce a jednal doufat, že Německo prohraje se Severním Irskem. Dobrou zprávou pro domácí fandy bylo uzdravení Memphise Depaye, který naskočil do základní sestavy. Vedle něj se vešli také Stengs, Wijnaldum nebo Luuk de Jong.

Estonský brankář Sergej Lepmets dobře věděl, že ho čeká spousta práce. A Nizozemci na domácí půdě Johan Cruijff Areny v Amsterdamu od začátku ukazovali, že nehodlají nic ponechat náhodě. Už v šesté minutě totiž brankář Lepmets poprvé kapituloval.

Dnes na kraji obrany hrající univerzál Quincy Promes dostal míč na pravou stranu a okamžitě centroval do šestnáctky. Jeho centr tam našel naskakujícího Georginia Wijnalduma, který přesnou hlavičkou na zadní tyč nedal soupeři žádnou šanci - 1:0.

Wijnaldum zřejmě odehrál životní zápas. V sedmnácté minutě se po odrazu na penaltě dostal k další střele a měl tu smůlu, že nastřelil jen brankáře. Po dalším rohovém kopu domácích se k centru z levé strany dostal Memphis Depay a jeho pas do vápna si našel urostlý stoper Nathan Aké. Přesně umístěnou hlavičkou trefil vingl brány a mohl slavit gól na 2:0.

Prapor hostující ofenzivy se snažil pozvednout Erik Sorga, který se dostal do vápna a do zakončení. Jenže ránu mladého útočníka brankář Jasper Cillessen bez větších potíží zkrotil. Aby toho na Depaye po zranění nebylo moc, do hry se po změně stran dostal mladíček Myron Boadu. Další trefu Nizozemců mohl přidat Luuk de Jong, který však v 50. minutě netrefil míč před prázdnou bránou!

Estonská reprezentace nedělala domácím prakticky žádné potíže a Nizozemci si na hřišti dělali, co se jim zachtělo. Po hodině hry se v záři reflektorů opět objevila opora Liverpoolu Wijnaldum. Calvin Stengs totiž obral postupujícího obránce Estonska o míč, nahrál Wijnaldumovi a sledoval, jak zkušený záložník přidává třetí branku.

Georginio Wijnaldum hrál dnes perfektně a pro obranu Estonska byl opravdu postrachem. V 78. minutě našel Stengs opět právě Wijnalduma a po další nahrávce do běhu si Winjaldum navedl míč na střed hřiště. Dělovkou zakončil svůj hattrick a zvýšil na 4:0 pro Oranjes.

Estonsko si dnes opravdu nevybralo šťastný den a jeho defenzivní práce byla přímo žalostná. Bezbranného soupeře domácí pokořili ještě jednou, když se v 87. minutě prosadil střídající talent z Alkmaaru Myron Boadu. Tomu se povedlo udržet neposedný míč a ranou k tyči uzavřít skóre zápasu na jasných 5:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele