Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
8 : 0
(5:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Německo rozstřílelo bezbranné Estonsko osmi góly

Němci předvedli další z krásných zápasů, byť trochu jednostranně pojatých. Bezbrannému Estonsku dali osm gólů a získali další snadné tři body. Stále jsou ale až na druhém místě tabulky za Severním Irskem, které má o jeden zápas navíc.

Že je Německo jasným favoritem, to bylo asi jasné úplně každému. Takový výsledek přesto čekal asi jen málokdo. Výrazně se pod něj podepsali dva dvougóloví střelci, Gnabry s Reusem. Po gólu přidali také Werner, Goretzka, Gündogan a Sané. Za zmínku určitě stojí i brankář Manuel Neuer, který vychytal svou 37. nulu v reprezentaci, čímž na prvním místě předčil legendárního Seppa Maiera.

Estoncům bylo už po pár minutách jasné, že tady na vyrovnaný boj nedojde. Patičkou se pokoušel už v páté minutě neúspěšně zakončit Serge Gnabry, Sané s Kehrerem zase vyzkoušeli pozornost brankáře Sergeje Lepmetse nebezpečnou kombinací. První gól přišel vzápětí. Gündogan kombinoval s Kehrerem a míč se dostal k Marcu Reusovi. Zkušený německý záložník už neměl se zakončením problémy a Němci brzy vedli.

V 17. minutě Die Mannschaft podnikl další rychlou kombinaci, která dostala míč od Leroye Saného až k volnému Sergeovi Gnabrymu. Mladý křídelník pak už jen snadno trefil odkrytou bránu. Obrana Estonska si zrovna vybírala oddechový čas a nebyla schopná moc reagovat. Toho jen o tři minuty později využil Joshua Kimmich, který oslovil krásným pasem nabíhajícího Leona Goretzku a mladý talent poslal hlavou míč opět do sítě - 3:0.

S dalšími problémy se obránci Estonska potýkali ve 25. minutě, kdy byl v jejich vápně faulován rychlý Leon Goretzka a sudí pískal okamžitě penaltu. K ní se postavil zkušený záložník İlkay Gündogan a zkušeně placírkou těsně nad zemí prostřelil brankáře Sergeje Lepmetse.

Ten musel vzápětí zasahovat po další skvělé ráně Marca Reuse. Stejný hráč si vše vynahradil ve 37. minutě, když se postavil ke standardní situaci po faulu na Goretzku. A trefil to krásně, těsně nad zdí a do míst, kam měl Lepmets dosáhnout - 5:0.

Demolice Estonců, kteří se k zakončení v podstatě nedostali, pokračovala plynule i po změně stran. První zajímavější práci měl brankář Neuer vlastně až v 56. minutě, kdy jej prověřil Zenjov. Nebylo to ale nic, s čím by si tak zkušený brankář neporadil. Němci zvolnili a už se do zakončení tak moc netlačili. Po hodině přesto udeřili, když střídající Marcel Halstenberg nabil Gnabrymu a ten uklízel do prázdné.

Ani tohle skóre ale Němcům nestačilo. Werner v 79. minutě proměnil kolmici od Draxlera na 7:0 a poslední slovo v utkání měl Leroy Sané. Asistencí se opět blýskl Draxler, který vymyslel průnikovou nahrávku na Saného. A to ještě předchozí gól Saného nebyl uznán pro ofsajd.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele