Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 1. kolo
22.03.2019 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Francie začala kvalifikaci jednoznačnou výhrou v Moldavsku

Francouzští mistři světa vstoupili do kvalifikačního cyklu očekávanou výhrou v Moldávii. Utkání mělo jednoznačný průběh, reprezentanti galského kohouta vstřelili tři branky už v prvním poločase, aby na konci slavili výhru 4:1. Prosadilo se přitom hned pět různých střelců, na straně Francie Griezmann, Varane, Giroud a Mbappé, čestný úspěch Moldávie obstaral Ambros.

Pro Kišiněv byla návštěva úřadujících mistrů světa velkým svátkem. Moldavsko chtělo Francouze přinejmenším potrápit, ale to se nakonec příliš nepovedlo. Svěřencům Didiera Deschampse stačilo na úvodní branku dvacet čtyři minut. Paul Pogba vymyslel nádherný oblouček za obranu a Antoine Griezmann rovnou z první propálil brankáře Koseleva. Francie nasadila nejsilnější možnou jedenáctku, zcela totožnou z ruského světového šampionátu a pouhé tři minuty po Griezmannově trefě zvýšila už na 2:0. Na Griezmannův rohový kop si na přední tyč seběhl Raphael Varane a hlavou dostal balón do sítě. Když pak ve 36. minutě zvyšoval uvnitř vápna už na 3:0 Olivier Giroud, bylo hotovo.

Moldavsko nemělo proti favoritovi žádné šance a v podstatě ani náznaky šancí. Francie hru zcela ovládla a ve druhém poločase si mohla dovolit luxusní náskok kontrolovat. Dvacet minut před koncem měl velkou příležitost na navýšení Pogba, ale Koselev tentokrát vytáhl výborný zákrok. Čtvrté inkasované brance se však Moldavané neubránili. Chybu v rozehrávce nekompromisně potrestal střelou k tyči Kylian Mbappé.

Rozmrzelé kišiněvské publikum nakonec mohlo odcházet s menším úsměvem na rtech, neboť I jejich miláčci se dočkali. Damascan sice po centru z pravé strany trefil tyčku, ale z následné dorážky přeci jenom dotlačil balón za Llorisova záda Vladimir Ambros.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele