Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Maďarsko si vyšláplo na Wales a v kvalifikaci zvítězilo potřetí za sebou

Maďarsko dokázalo na stadionu v Budapešti zaskočit Wales a po vyrovnaném průběhu ho nakonec zdolalo v poměru 1:0, jedinou branku vsítil necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem Máté Pátkai. Domácí proto navázali na úspěchy s Chorvatskem (2:1) i s Ázerbájdžánem (3:1) a ve vyrovnané skupině E se dostali do čela s devíti body, jejich šance na EURO v roce 2020 tak opět vzrostla.

Semifinalista posledního evropského šampionátu z roku 2016 naopak podruhé za sebou prohrál a patří mu až čtvrté místo se třemi body, ve zbývajícím průběhu ho jistě čeká pořádný kus práce. V hostujícím dresu znovu odehrál celý zápas Gareth Bale, ale tentokráte příliš vidět nebyl. První větší možnost se urodila krátce po deseti odehraných minutách, avšak po chytré Lawrencově patičce byl pozorný gólman Gulácsi a míč zkrotil ve svých rukavicích.

Po čtvrthodině hry utekl na pravém křídle Szalai a před brankou hledal nabíhajícího Holendera, kterému chyběl k zakončení do poloprázdné branky pouhý krok. Přesně v polovině úvodního dějství střílel z osmi metrů rozběhnutý Lawrence, nicméně po zemi mířil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč Gulácsiho. Zhruba deset minut před přestávkou mohl otevřít skóre domácí Orban, ale po rohovém kopu hlavičkoval do boční sítě.

Maďaři trápili svého favorizovanějšího rivala i ve druhé půli. V 57. minutě se opřel do odraženého balónu Szoboszlai a jeho projektil z hranice pokutového území minul vzdálenější šibenici vskutku o několik centimetrů. Za další tři minuty hledal Lawrence v předbrankovém prostoru hvězdného Balea, jenže tomu zakončení vůbec nesedlo a mířil pouze do rukou jistého Gulácsiho. Domácí byli blízko k vedení v 76. minutě.

Z velké vzdálenosti zkusil štěstí střídající Kleinheisler a brankář Hennessey měl co dělat, aby vytěsnil míč na rohový kop. Po jeho zahrání se snažil dopravit balón do prostoru tří tyčí Orban, ovšem na brankové čáře předvedl famózní obranný zákrok Allen a na poslední chvíli odkopával akrobaticky do bezpečí. Svěřenci italského trenéra Marca Rossiho se dočkali zaslouženého gólu v 80. minutě, kdy o osudu tohoto duelu rozhodl Pátkai nekompromisní ranou ze sedmi metrů přímo pod břevno po výtečné práci důrazného Szalaie.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

V Budapešti prehralo Chorvátsko a teraz aj Wales, čo sa odzrkadlilo aj v tabuľke našej skupiny a Maďarov to katapultovalo na prvé miesto... Ako nechcem nikoho zhadzovať, ale Maďari na postupové ambície rýchlo zabudnú. Týmito výhrami v podstate nahnali vodu na mlyn aj nám. V septembri s nimi hráme v Budapešti a iná alternatíva ako naše víťazstvo ani neprichádza do úvahy.

Reagovat
Zajda

Pozor na to, abyste se nedivili. Maďaři hrajou skvěle a to i mladší ročníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne v marcovom zápase v Trnave, keď sme ich zdolali 2:0 pripadali celkom v pohode hrateľní. Trochu ma aj prekvapilo, že po prehre s nami vyhrali tri kvalifikačné zápasy v slede a že dokázali poraziť Wales a najmä Chorvátsko. Podľa mňa si ale túto fazónu dlho neudržia a začnú v kvalde prehrávať...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele