Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Itálie vyrovnala rekord, v Lichtenštejnsku nakonec nastřílela pět gólů

Italové nakonec dle očekávání v Lichtenštejnsku dosáhli na vyrovnání rekordu devíti vítězných zápasů v řadě. Souboj s trpaslíkem načal v prvním poločase rychlou brankou Federico Bernardeschi, ale pravý gólostroj se rozjel až v poslední dvacetiminutovce. Dvakrát se prosadil Andrea Belotti, po jedné brance přidali Alessio Romagnoli a Stephan El Shaarawy. Vysoká výhra 5:0 zároveň Italům stvrdila prvenství ve skupině, o které je už nikdo nemůže připravit.

Všichni to očekávali, přesto je nutné trenéru Robertu Mancinimu k vyrovnání rekordu pogratulovat. Italové už měli postup v kapse, ale teprve až po zápase s Lichtenštejnskem mají jistotu prvenství a aktuálně už devět výher v řadě, což se povedlo jen výběru Vittoria Pozza na konci třicátých let minulého století.

Squadra Azzurra hrající v bílých dresech (Lichtenštejnsko nastoupilo v modrých) se velmi rychle uklidnila gólem, který přišel po 120 sekundách. Biraghiho přihrávku do vápna poslal do sítě z první Federico Bernardeschi. Kdo však čekal následnou kanonádu hostů, musel být zklamán. Italové měli více ze hry, ale jejich dobývání branky k ničemu nevedlo. Těsně před odchodem do šaten vystrašil vlastní příznivce Sirigu, který špatným odkopem málem nabídl Lichtenštejncům vyrovnání.

Držení balónu na straně Itálie (77%) jasně vypovídalo o tom, co se na hřišti dělo. Po změně stran jako první zahodil velkou příležitost Zaniolo a i v dalších minutách se hostům nedařilo vstřelit pojistku. Kdyby Dennis Salanović v 65. minutě mířil přesněji a Sirigu tak dobře nezasáhl, mohlo být o senzaci postaráno. Squadra Azzurra se utrhla až v závěrečné dvacetiminutovce. Na 2:0 zvyšoval po rohovém kopu hlavou Andrea Belotti, na 3:0 o chvíli později rovněž hlavou Alessio Romagnoli. V 83. minutě po Cristanteho přihrávce zakončil střelou k tyči Stephan El Shaarawy a poslední slovo měl v nastaveném čase opět Andrea Belotti. Útočník turínského FC zakončil zblízka hlavou Di Lorenzův centr a zajistil Italům konečné vítězství 5:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele