Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 2. kolo
25.03.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Další remíza ve skupině A, Kosovo hrálo nerozhodně s Bulharskem

Už po dvou odehraných kolech se začíná skupina A, v níž figuruje taktéž Česká republika, formovat do ustálení, jaké se dalo očekávat před samotným startem kvalifikace. Anglie se ihned usadila na první místo tabulky, zatímco o druhou příčku bude zřejmě usilovat zbytek. A bude to vyrovnaná a tuhá bitva i proto, že Kosovo remizovalo s Bulharskem.

Pro domácí, které UEFA přijala pod svá křídla teprve v roce 2016, bylo tohle klání úplným vstupem do tohoto cyklu, pro hosty to byl již druhý zápas po prvotní plichtě s Černou Horou, a znovu dokázali vytěžit jen bod. Není to určitě špatná zpráva právě pro Českou republiku, pro kterou může být výhodné, že si všichni její soupeři kradou body navzájem.

Už v Lize národů mužstvo kouče Bernarda Challandese potvrzovalo, že hodlá v Evropě působit nepříjemnosti všem svým protivníkům, a chtělo jednoznačně navázat na svou sérii dvanácti střetnutí bez porážky. A ačkoli se po poločase ujali vedení Bulhaři, Kosovo se nenechalo zaskočit a po přestávce přece alespoň srovnalo konečný stav.

V 9. minutě se dostali domácí do první vážnější situace. Celina svou dlouhou kolmicí uvolnil rozeběhnutého Rashicu, ten obehrál vyběhnuvšího gólmana Mihajlova a zakončoval do prázdné brány, jenže vracející se obránce Nedjalkov zastavil míč ještě před brankovou čárou. Ve 35. minutě vypálil sám Celina, avšak na zasahujícího Mihajlova nevyzrál.

O čtyři minuty později naopak z ničeho nic udeřili hosté, a to po standardní situaci. Nedelev usměrnil centr z rohového kopu na hranici brankového území, odkud Božikov hlavou překonal gólmana Muriče. Přece to mohlo být ještě do konce první půle nerozhodně, ovšem Rashica z dobré pozice nasměroval balón je do rukavic Mihajlova.

Aktivnější Kosovo pokračovalo v honbě za vstřelenou brankou. Blízko k ní měl v 55. minutě Muriqi, jenže ten ke své smůle trefil pouze tyčku. V 61. minutě se ale již Challandesův tým dočkal své zasloužené odměny. Zeneli po přihrávce od Alitiho vběhl do správného prostoru a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Mihajlov se po míči jen ohlédl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
RadekVonCZE

1:2 Zničte ty albánce nastěhovaný!

Reagovat
RadekVonCZE

1:2 Zničte ty albánce nastěhovaný!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele