Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 7. kolo
12.10.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Itálie přemohla Řecko a může se těšit na Euro

Itálie se po Belgii stala druhým národním výběrem, jenž si zajistil postup na Mistrovství Evropy. Definitivní pojistku obstaral výběr trenéra Roberta Manciniho domácí výhrou nad Řeckem. Hosté zase další porážkou podtrhli své trápení a Euro jim téměř jistě unikne.

Squadra Azzura před měsícem uspěla ve Finsku, oproti sestavě z tohoto duelu se proti Řekům na kraje obrany postavili D'Ambrosio se Spinazzolou. Svou roli dostal též středopolař Paris Saint-Germain Verratti a drobný křídelník Insigne. Hosté se v kvalifikaci trápí, naposledy nedokázali porazit ani slabé Lichtenštejnsko. Na Apeninském poloostrově tak dostala šanci značně pozměněná jedenáctka, ve které zůstali pouze obránce Bakakis, záložník Bouchalakis a útočník Koulouris.

Navzdory papírovým předpokladům šlo jako první do vedení málem Řecko. Proti střele Rimniose ze třinácté minuty se brankář Donnarumma musel pořádně natáhnout. Přesto to byli domácí, kdo držel míč více na svých kopačkách. Obrana hostí ale pracovala dobře. Pouze ve 27. minutě dovolila Insignemu vystřelit, avšak dosti nepřesně.

Těsně před přestávkou musel trenér Italů Mancini učinit vynucenou změnu, neboť Chiesa se v jednom ze soubojů zranil. Na trávník tak vyběhl Bernardeschi. Stejný hráč se ve 43. minutě odhodlal ke střele, která však postrádala gólové parametry. Podobně si stejný muž počínal i tři minuty po změně stran a v 53. minutě nepálil ostrými ani Insigne.

Domácí hráči v netradičně zelených dresech však přece jen začali nalézat recept na obranný val vytrvalého protivníka. V 55. minutě měl výbornou šanci Immobile, jehož povedenou hlavičku zneškodnil neméně dobrým zákrokem gólman Paschalakis. Pět minut poté ale mohli zničehonic udeřit hosté. Po šikovné přihrávce Zecy ale skončil míč na boční síti. A tak šli za další dvě minuty do vedení přece jen Italové. Bouchalakis poněkud hloupě zblokoval střelu soupeře rukou a z nařízené penalty skóroval svým tradičním způsobem mág pokutových kopů Jorginho.

V 71. minutě se konečně mohl radovat také Insigne, ovšem jeho povedená dalekonosná rána se jen těsně nevešla do Paschalakisovy svatyně. Sedm minut poté už ale vybuchl římský stadion nadšením. Bernardeschi si navedl míč na střelu levou nohou a poslal jej po zemi k tyči. Ještě jednou se Italové mohli radovat, jenže Insigne v 85. minutě potvrdil, že nenazul střelecké boty, a tváří v tváři Paschalakisovi ztroskotal na brankáři Řeků. I tak mohly po závěrečném hvizdu propuknout postupové oslavy.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele