Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Italové otočili zápas s hostující Bosnou

Italové dokázali na domácí půdě otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Bosnou a Hercegovinou. Jako první se sice prosadil Edin Džeko, ale druhá půle už patřila domácím. Svěřenci trenéra Manciniho zásluhou Insigneho vyrovnali a v závěru strhl vedení na jejich stranu Verratti.

Jen málokdo tipoval, že by Bosna dokázala uhrát s Itálií dobrý výsledek. A to přesto, že trenér Prosinecki nasadil obvyklé podezřelé jako Džeka, Pjaniće, Višću, Gojaka nebo brankáře Šehiće. Toho ostatně čekalo dost práce, protože do hry se v dresu Itálie dostal nejlepší kanonýr minulého ročníku, nestárnoucí Fabio Quagliarella. Místo zbylo i na veterány Chielliniho s Bonuccim nebo Insigneho s Bernardeschim.

První střelecký pokus utkání měl na svědomí právě Fabio Quagliarella. Jeho rána zpoza vápna však nemířila přesně a skončila mimo tři tyče. Své šance měli i hosté. Edin Višća byl od začátku utkání hodně nebezpečný a připsal si první větší příležitost. Dostal se totiž s míčem díky Džekově pohybu až do zakončení, které mu však zmařil Leonardo Bonucci. Zkušená opora Juventusu totiž ve skluzu trefila míč a vychýlila jej mimo tři tyče.

Italové se stále častěji spoléhali na centrované míče, které hledali Bernardeschiho nebo Quagliarellu, leč urostlý obránci Bosny a Hercegoviny si s nimi vždy věděli rady. A když už nestačili oni, byl tu spolehlivý a stále hodně mrštný brankář Šehić. Postupně se pokoušeli ho ohrozit Barella s Jorginhem a Insignem, jenže Šehić si vždy poradil.

I díky němu to tak mohli být hosté, kteří se trochu překvapivě dostali do vedení! Ve 32. minutě se po přihrávce patičkou k míči dostal Edin Višća, který poslal prudkou přihrávku před branku. Tam si naběhl Edin Džeko, kterému italská kopaná není cizí. Důraz prokázal i nyní, když se nenechal odstavit od míče a doklepl jej za bezbranného Sirigua.

Domácí se museli snažit daleko víc. Prapor jejich ofenzivy symbolicky pozvedl Fabio Quagliarella. Kanonýr Sampdorie Janov prověřil pozornost Ibrahima Šehiće zpoza vápna technickou střelou, ale hostující gólman dobrým zákrokem vytáhl míč na roh. Trenér Roberto Mancini věděl, že musí něco změnit. Ve snaze o větší aktivitu ukázal na Federica Chiesu a udělal dobře.

Chiesa se sice nepodílel přímo na první brance, ale i on přispěl k většímu nebezpečí před Šehićem. Rohový kop poslal Federico Bernardeschi přesně na nohu napřahujícího se Lorenza Insigneho, který čekal na kraji vápna. Opora Neapole nádherným volejem překonala vše před sebou a Italové srovnali krok.

S tím se samozřejmě stále nechtěli smířit. Kromě střely Eldara Ćiviće, kterou musel brankář Sirigu vyrážet, domácí nepustili svého soupeře k větším šancím. O chvíli později se na zadní tyči pokoušel prosadit Chiesa, jenže brankář Šehić si poradil.

Když už se pomalu zdálo, že se oba týmy rozejdou s bodem, zaúřadoval opět Lorenzo Insigne. Tentokrát v roli asistenta, když si obhodil prvního protihráče a pokračoval až do vápna. V něm volil zpětnou nahrávku na Marca Verrattiho, který se přesnou střelou na zadní tyč nemýlil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele