Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 10. kolo
18.11.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Irsko čeká play-off, díky remíze postupuje Dánsko

Dánsko se otřásá v základech. Jeho reprezentace totiž zvládla poslední krok a raduje se z postupu přímo ze skupiny! Stačila jí k tomu remíza v Irsku, které bylo před utkáním také ve hře o druhé místo. Nakonec na něj zbývá jen dodatečné play-off.

Karty byly rozdány jasně. Ve hře bylo druhé postupové místo a pokud by Irové doma vyhráli, slavili by oni. Dánsku pak k jistotě postupu stačila remíza, za krajních okolností a pomoci dalších týmů také porážka. Pro Dány se utkání nevyvíjelo úplně nejlépe, protože už ve 13. minutě musel střídat vážně zraněný záložník Thomas Delaney. Byl to od úvodu zápasu velký boj, neboť první střelu na bránu jsme registrovali až ve 24. minutě.

Ani jeden z brankářů se zrovna nezapotil a když už musel do akce, pak to bylo nejčastěji formou rozehrávky po malé domů. Dánský lídr Christian Eriksen se do míče opřel ve 26. minutě a celá akce vypadala hodně nebezpečně, jenže před brankářem Randolphem zakročil obránce Shane Duffy. Dánům zranění komplikovala celou hru a po třiceti minutách musel ze hry také hrot Cornelius. Irové věděli, že musí vyhrát, ale dlouho se jim nedařilo dostat soupeře pod souvislejší tlak.

Až ve 34. minutě Conor Hourihane využil nedorozumění dánské obrany a dostal se na pravé straně sám před brankáře, jenže pálil jen do středu brány. Pozornost brankáře Kaspera Schmeichela si vysloužila také dělovka Alana Browneho, která zamířila těsně vedle.

První poločas jinak nic zajímavého nenabídl a druhý nebyl o moc lepší. Iry svazovala povinnost vyhrát, Dánsko, ač kvalitnější a sehranější tým, nedokázal překonat obětavou hru domácího celku.

Irové obléhali vápno Dánska a zahrávali jeden roh za druhým, ale ani to jim nepomáhalo. Všechno jim navíc zkomplikovala 73. minuta. V ní totiž celý stadion zmrazil Martin Braithwaite, kterého našel perfektním centrem Dalsgaard. Randolph nevyběhl a důrazný Braithwaite ho překonal. V tom Irové zapnuli na plný plyn a hnali se za vyrovnáním. Dočkali se až v 85. minutě, když centr Stevense usměrnil do brány hlavičkující Matt Doherty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nich asi bude náš súper v play off ligy národov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele