Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 6. kolo
08.09.2019 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Komplikace pro Dány. V Gruzii jen remizovali

Reprezentanty Dánska potkala v souboji se Švýcarskem a Irskem o postup na EURO nečekaná komplikace. Na půdě outsidera z Gruzie nedominovali a odjíždějí s bodem za bezbrankovou remízu.

Sestava mužů z Jutského poloostrova nenaznala oproti tři měsíce starému vzájemnému duelu mnoha změn. Na pravém kraji obrany nahradil Ankersena Dalsgaard, Braithwaite zase ve středu hřiště hrál místo Skova. Gruzínci vyměnili obránce levého, Navalovski naskočil na úkor Tabidzeho. Velké změny se událi v záloze a útoku, v základu obě utkání odstartoval jen Kiteishvili.

V první půli byli Dánové jednoznačně lepším týmem, jenže k žádnému většímu tlaku to nevedlo, náročným vypadalo i vytváření příležitostí. Jediné vzrušení nastalo po půl hodině, když pohlednou individuální akci zakončil Braithwaite, avšak připravený Loria si s jeho pokusem poradil.

Po pauze se obraz hry vyrovnal, paradoxně ale Dánové měli více příležitostí. Po hodně tvrdém zákroku Okriashviliho na Höjbjerga se hosté dožadovali pokutového kopu, rozhodčí však jejich volání nevyslyšel. O chvíli později pálil Eriksen jen mimo.

Úplně nejblíže ke vstřelení gólu měl střídající Gytkjaer deset minut před koncem. Ten si na vápně zpracoval pas z pravé strany a pohotově vystřelil, čímž orazítkoval břevno. Domácí tak mohou slavit cenný bod, pro Dány jde o velkou komplikaci, neboť v tabulce sice jsou druzí o bod před Švýcarskem, to má ale odehráno o zápas méně.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele