Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 5. kolo
05.09.2019 20:45 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

Dánsko se s Gibraltarem nemazlilo, skolilo ho o šest branek

I bez hlavního kouče Ageho Hareideho, který musel nedávno podstoupit operaci kolene, a jeho funkci tak dočasně přebral asistent trenéra Jon Dahl Tomasson, Dánsko snadno vyhrálo na Gibraltaru. První branku utkání si připsal Robert Skov, dvakrát pak skóroval Christian Eriksen, následně i Thomas Delaney a dva góly zaznamenal také Christian Gytkjaer.

Hosté si nemohli na půdě evropského trpaslíka dovolit jakkoli zaváhat, aby v průběhu následujícího dění kvalifikačního cyklu nepodkopali zbytečně svou pozici. Rozhodně jim ke klidu pomohl brzký gól Skova ze 6. minuty, jehož přesným dlouhým centrem z levé strany našel Eriksen, a rezultující hlavička dánského forvarda skončila u vzdálenější tyčky.

Domácí tohle inkasování k nějakému zlepšenému výkonu nenabudilo, ba naopak mohli inkasovat po další akci Skova z 28. minuty nebo o tři minuty později, kdy pálil Gytkjaer, úspěšným zákrokem se ale vůči němu prezentoval gólman Coleing. Další zásadní moment tohoto duelu přišel na řadu ve 34. minutě, sudí Lardot nařídil pro Dánsko první penaltu.

Po rohovém kopu Eriksena stáhl Delaneyho v šestnáctce bránící Sergeant, na pokutovou značku si míč postavil Eriksen, jenž pohotově zamířil do protipohybu Coleinga. V závěru půle si Gibraltar vytvořil jednu ze svých mála příležitostí, překonat brankáře Schmeichela se snažil Walker, nicméně se svým zakončením na svého protivníka nevyzrál.

I do druhého poločasu vstoupilo Dánsko velmi dobře a zřejmě definitivně zlomilo odpor soka z Pyrenejského poloostrova. Pokutový kop totiž zase způsobil bek Sergeant, který tentokráte fauloval Poulsena, opětovný exekutor Eriksen poté znovu svou možností nepohrdl a usměrnil balón nechytatelně pod břevno. De röd-hvide však střelecky ani nadále nezaháleli.

V 69. minutě se přes Coleinga prosadil Delaney po nacvičeném rohovém kopu Skova, po jehož rozehrání, dlouhou přízemní přihrávkou, vyslal svůj projektil skrz vše, co mu stálo v cestě, až do sítě. Gytkjaer v 73. minutě zasadil Gibraltaru nepopulárního búra z dorážky, v 78. minutě zacílil do brány ještě jednou, to když zužitkoval kolmici Schöneho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Vincent Vegan

Dansko dnes v pohode 3 body.

Reagovat
John Obi Mikel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele