Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 6. kolo
08.09.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Itálie vyhrála i ve Finsku a je blízko postupu na EURO

Itálie zvítězila pošesté v řadě a už v příštím kole si může zajistit postup na evropský šampionát. Squadra Azzurra ve Finsku vedla, Teemu Pukki sice z penalty vyrovnal, ale výhodu pokutového kopu měli i Italové a o konečné slovo se úspěšnou exekucí postaral záložník Jorginho.

Finové začali s velkým odhodláním a už po pěti minutách vznikl před Donnarummou závar a na zadní tyči nedokázal trefit balón do branky Joona Toivio. Pro Italy to bylo velké varování. Hostům začátek poločasu příliš nevycházel a i kouč Mancini musel po osmi minutách sáhnout k prvnímu střídání a zraněného Emersona nahradit Florenzim. Squadra Azzurra se dostala ke slovu až po půlhodině do té doby vyrovnané bitvy, ale kanonýr Ciro Immobile hlavou těsně minul. Ve 44. minutě přišla druhá gólovka Manciniho svěřenců a z úhlu zakončoval do Hradeckyho útočník Fiorentiny Federico Chiesa. První poločas žádnou branku nepřinesl, ale druhé dějství ještě slibovalo zajímavou podívanou.

A skutečně tomu tak bylo. V 60. minutě byl s bezbrankovým stavem ámen, když Chiesův centr doplachtil přesně na hlavu Cira Immobileho. Itálie vedla ve Finsku 1:0 a na tahu byli domácí. Finové s vyrovnáním dlouho neotáleli a odpověď si přichystali o deset minut později. Vracející se Sensi zezadu škobrtl o Pukkiho a po pádu finského útočníka odpískal sudí pokutový kop. Exekuce se ujal sám postižený Teemu Pukki a s přehledem srovnal na 1:1.

Suomi se ale dlouho z vyrovnání neradovali, protože o osm minut později zahrál ve vápně rukou Vaisanen a i Italové měli k dispozici pokutový kop, který pro ně proměnil Jorginho. Squadra Azzurra si vzala vedení zpátky a pro zbytek utkání se ho rozhodla horlivě bránit. Itálie si výsledek zkušeně pohlídala a po šesti kvalifikačních zápasech má na svém kontě plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele