Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 5. kolo
05.09.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Švédsko udeřilo čtyřikrát a na Faerských ostrovech splnilo povinnost

Zcela bez problémů si na Faerských ostrovech počínali Švédové, kteří splnili povinnost a domů si vezou tři body za vysoké vítězství 4:0. Tre kronor nastříleli všechny góly už v prvním poločase.

Švédsko vůbec na nic nečekalo a už po čtvrthodině si vytvořilo pevný základ pozdějšího vítězství. Obrana Faeřanů vydržela vzdorovat dvanáct minut, tedy do doby, než si na Lustigův centr seběhl na malé vápno Alexander Isak a hlavou zblízka překonal Nielsena. Domácí se sotva stačili otřepat z prvního gólu a hned inkasovali podruhé. Larsson kolmicí vyslal Isaka a útočník Tre kronor byl znovu přesný. To, co Faeřané nechtěli, tedy brzy inkasovat gól, se stalo realitou. Ve 23. minutě vstřelili Švédové už třetí gól, rohový kop propadl na kopačku Quaisona, který nezakončoval, ale přenechal balón Victoru Lindelöfovi a obránce Manchesteru United prostřelil brankáře Nielsena. Faeřané byli zralí na ručník, ale také se mohli dočkat střeleckého zásahu, kdyby Edmundsson nehlavičkoval z dobré pozice nad.

Před koncem poločasu udeřili Švédové počtvrté. Quaison nic nevymýšlel, udělal si prostor a křižnou ranou nedal Nielsenovi šanci. Tre kronor rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase a po změně stran se rozhodli výsledek kontrolovat.

Švédové měli i ve druhém poločase spoustu příležitostí a výsledek mohl pro domácí skončit mnohem hůře, kdyby několikrát výtečně nezasáhl Nielsen. Čtvrthodinu před koncem měli Faeřané velkou šanci na vstřelení čestného gólu, ale Vatnhamar ve skluzu netrefil prázdnou branku. Švédsko splnilo povinnost a Faerské ostrovy rozstřílelo čtyřmi góly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele