Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy oplatily Maltě předchozí porážku a poprvé v kvalifikaci bodovaly

Faerské ostrovy potvrdily úlohu mírných favoritů proti Maltě a svého protivníka zdolaly nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu vůbec poprvé v kvalifikaci bodovaly a svému úternímu rivalovi vrátily porážku 1:2 hned z úvodu kvalifikačních bojů. V tabulce i tak zůstávají na posledním šestém místě se třemi body právě o skóre za pátou Maltou. Vyrovnaný duel rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem Rógvi Baldvinsson.

Hosté přitom sehráli se svým největším konkurentem vyrovnanou bitvu a celkově vyprodukovali i více střeleckých pokusů. Domácí však s přibývajícím časem stále častěji drželi míč a nakonec se jim podařilo vsítit rozdílovou trefu. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, oba protivníci se snažili hrozit především z větší vzdálenosti a ani jeden z gólmanů nemusel řešit mnoho složitých situací.

Asi největší možnost byla k vidění v 38. minutě. Po akci na levé straně a následné přihrávce do předbrankového prostoru téměř od koncové čáry tečoval míč jeden z hostujících hráčů a málem zamířil do vlastní branky, nicméně balón proletěl o pár decimetrů vedle pravé tyče. Ani po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, i když Faerské ostrovy přeci jen přitlačily a mnohem častěji se tlačily na útočnou polovinu.

Skóre mohly otevřít v 68. minutě. Z pravého křídla odcentroval Danielsen a nabíhající Davidsen trefil míč kolenem, ovšem brankář Bonello předvedl úžasný zákrok jednoruč a svůj výběr hodně podržel. Domácí se přeci jen dočkali za další tři minuty. Devětadvacetiletý záložník norského Ålgårdu Baldvinsson využil rohového kopu z pravé strany od Olsena a ze sedmi metrů hlavičkoval přímo k pravé konstrukci, Bonello se tentokráte natahoval marně.

Ve zbývajícím průběhu se hosté na žádný souvislý tlak nezmohli a k vyrovnávacímu gólu měli poměrně daleko, svěřenci trenéra Larse Olsena si hubený náskok s přehledem pohlídali až do samotného konce. V příštím kole skupiny F zavítají na půdu silného Norska, na Maltu čeká velký zážitek ve Španělsku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Manau

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele