Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 8. kolo
13.10.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Dva plus jedna. Gündogan zařídil oslabenému Německu skalp Estonska

Německo zvládlo úlohu jednoznačného favorita na půdě Estonska, urvalo povinné tři body, a to i přesto, že prakticky celý zápas muselo hrát jen o deseti mužích v poli. Nutno podotknout, že proti svému soupeři se celý první poločas nemohlo střelecky prosadit. Pak ale ve druhé půli na řadu přišly dva přesné zásahy Ilkaye Gündogana a jeden Tima Wernera.

Domácí dosud v kvalifikačním cyklu získali pouhou jednu remízu, v tomhle souboji chtěli slovutného protivníka hlavně potrápit, a to se jim vlastně celou první pětačtyřicetiminutovku dařilo. Na nějaký senzační výsledek ovšem nakonec nedosáhli. Hosté splnili, co se od nich očekávalo, a po říjnovém termínu se usadili na samotném čele tabulky.

Situace se však pro Němce nevyvíjela od úvodních minut vůbec dobře. Stoper Can totiž hasil požár na poslední chvíli, před pokutovým územím podrazil proti fotbalovým pravidlům pronikajícího Liivaka, a protože sudí Kabakov vyhodnotil tenhle přestupek zřejmě jako zmaření zjevné brankové možnosti, vytasil ze své kapsy rovnou červenou kartu.

Z následného přímého kopu se snažil poslat Estonce do vedení Kams, jenže svou střelu přes zeď nezakroutil. Svěřenci trenéra Karela Voolaida byli při chuti i nadále, Mets mohl na zadní tyči taktéž skórovat, avšak jako by se šance zalekl a z voleje vypálil jen nad bránu. Německo se snažil poslat do vedení Waldschmidt, jenže na gólmana Lepmetse nevyzrál.

Asi největší příležitost na změnu skóre v rámci dějství prvního měl hostující útočník Reus. Ten vyslal ze standardky slušnou pumelici kolem připravené zdi, k jeho smůle však trefil pouze brankovou konstrukci. Mužstvo kouče Joachima Löwa se tak do přestávky žádného gólu nedočkalo, nicméně z této skutečnosti jeho hráči nakonec neznervózněli.

V 51. minutě Němce bezpochyby uklidnila branka Gündogana, jenž se za vápnem po ne úplně chtěné teči spoluhráče Havertze propracoval trochu se štěstím k míči, který pak ihned z první usměrnil podél marně se natahujícího Lepmetse. Jen o šest minut později se hosté radovali podruhé, to když Gündogan zužitkoval elegantní a účinnou patičku od Reuse.

Estonsko dva rychle inkasované góly dostaly do kolen. Celek z Pobaltí se na žádný další odpor nezmohl, Die Mannschaft si pohodlný náskok v pohodě hlídal. Jeho vítězství přitom ještě devatenáct minut před koncem pečetil Werner, jenž přebral dlouhý pas od Gündogana, narovnal si balón na pravačku a zamířil snadno do poloodkryté estonské brány.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele