Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Patý duel Dánů s Iry během dvou let nepoznal vítěze

Dva zápasy v baráži o mistrovství světa, dva zápasy v Lize národů a teď kvalifikace mistrovství Evropy. Při těchto příležitostech se v posledních devatenácti měsících setkali Dánové s Iry. Jejich poslední duel nepoznal vítěze, skóre sice otevřel Højbjerg, v závěru ale kontroval Duffy.

První poločas se nesl ve velmi vlažném duchu, lehce navrch mělo domácí Dánsko. Přesto jeho příznivcům ve dvacáté minutě výrazně zatrnulo. Hourihaneův centr našel přesně Duffyho, jenže ten zakončoval z poměrně nepřirozené pozice a Schmeichelovi nedělalo problém sebrat míč.

Akce se rozjela po návratu z kabin. Jørgensenův šikovný pas vysunul Poulsena za obranu, ten si ještě před jedním obráncem zaseknul, z jeho následné střely však rezultoval pouze roh. Poulsen se o chvíli později ocitl v roli nahrávajícího. Eriksenův centr sklepl hlavou na Braithwaitea, který si míč posunul a vypálil těsně nad.

Patnáct minut před koncem už aréna v Kodani explodovala nadšením. Stryger Larsen si na levé straně přichystal míč na pravačku a famózním centrem nalezl hlavu Pierrea-Emilea Højberga, který přesně k tyči zakončil.

Z vedení se ale hráči z Jutského poloostrova netěšili ani deset minut. Irové rozehrávali v pětaosmdesáté minutě přímý kop, Judgeův centr se snesl do houfu hráčů, kde si na něj naskočil Shane Duffy a srovnal stav utkání. Ostrované mohli dokonce i vyhrát, avšak McCleanův pokus krátce před koncem Schmeichel zneškodnil.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele