Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko rozdrtilo Gruzii a poskočilo na postupové pozice

Dánové zavřeli ústa všem pochybovačům a po suveréním výkonu rozmetali Gruzii. V tabulce kvalifikační skupiny D tak poskočili na postupové druhé místo. Hosté naopak zůstávají předposlední.

Na první šanci čekali diváci jen něco málo přes minutu, kdy si dlouhý nákop zpracoval Dolberg, ale jeho pokus kryl brankář "Křižáků" Loria. V páté minutě zase pálil z voleje pohotově, leč nepřesně Delaney. za dalších osm minut se již Dánové radovali z úvodního gólu. Kjaer prodloužil rohový kop na Dolberga, jenž zblízka rozvlnil síť poprvé.

Vedení vydrželo domácím dvanáct minut. Gruzínci ubránili rohový kop soupeře, následně se vydali do rychlého přečíslení, které výborně vyřešili Gvilija s Lobžanidzem. První jmenovaný prostčil míč na svého spoluhráče, který přehodil gólmana Dánska Schmeichela. Jen tři minuty poté si ale Skandinávci vzali jednobrankový náskok zpět. Po dalším rohovém kopu fauloval Dolberga v pokutovém území Kankava a nařízenou penaltu proměnil Eriksen.

V závěru první půle měli Dánové kopu šancí. Nejprve Hojbjerg parádně prošel obranou hostů, avšak záverečná klička mu nevyšla. V zápětí hlavičkoval po centru z levé strany těsně vedle brány Kjaer. Ve 41. minutě pálil po přihrávce od Ankersena Dolberg, jenže minul cíl. Nepřesně pálil po rohovém kopu o minutu později i Christensen a neurodilo se ani po dalším střeleckém pokusu Skova.

I po změně stran hrozili domácí z kopů od rohového praporku. Po jednom takovém hlavičkoval jen těsně vedle ve 48. minutě Poulsen. Až za další čtvrthodiny se skandinávskému mužstvu konečně povedlo zvýšit náskok. Larsenův centr vrátil před bránu Wass, brankář Loria se k míči nedostal a Dolberg dorazil balón do odkryté svatyně. Krátce poté mohli z ničehonic udeřit Gruzínci, ale Kitejšviliho po pobídce od Lobžanidzeho výborně vychytal Schmeichel.

V 72. minutě už to bylo 4:1. Dolbergovu střelu vyrazil Loria k Poulsenovi, který se z dorážky nemýlil. O dvě minuty později mohl svůj druhý zásah v utkání přidat Eriksen, jenže po přihrávce od Wasse trestuhodně přestřelil. Za další tři minuty zase podnikl výpad z pozice levého beka Ankersen a jeho povedenou ránu zastavila až tyč brány Křižáků.

V posledních minutách usilovali Dánové o pátou branku. Delaneyho v 89. minutě ještě vychytal Loria, ovšem v nastavení již musel kapitulovat poté, co se po pasu od Wasse prosadil střídající Braithwaite. Domácí si tak došli k poklidnému a zaslouženému zisku bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele