Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 9. kolo
15.11.2019 20:45 CET
6 : 0
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko splnilo povinnost proti Gibraltaru, potřebuje však ještě bod

Dánové si v pátečním utkání připsali na konto povinnou výhru proti Gibraltaru a deklasovali ho ve vysokém poměru 6:0, díky tomu se osamostatnili na vedoucí příčce skupiny D s patnácti body a přiblížili se tak k účasti na EURO 2020. V závěrečném pondělním zápase sehrají přímou bitvu o postup v Irsku a potřebují uhrát alespoň remízu, jinak v případě očekávané výhry Švýcarska nad Gibraltarem poputují do dodatečné baráže.

Domácí měli toto střetnutí pod naprostou kontrolou od samého začátku, míč drželi z třiasedmdesáti procent a protivníkovi nedovolili jediný střelecký pokus mezi tři tyče. Do vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry, kdy po ráně z pravé strany vyrazil gólman Goldwin balón před sebe a dorážející Robert Skov přeci jen procpal míč do sítě. Krátce po dvaceti odehraných minutách mohl zvýšit náskok velkého favorita Jørgensen.

Ten po centru z pravé strany hlavičkoval u vzdálenější konstrukce a z jasné pozice orazítkoval břevno. Svěřenci trenéra Ågeho Hareideho do poločasové přestávky žádnou další trefu nepřidali, nefalšovaný gólový koncert rozjeli až po změně stran. Nejprve se ve 47. minutě prosadil Christian Gytkjaer, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny od Kjaera využil špatného vyběhnutí Goldwina a ve skluzu dopravil balón do prázdné branky.

Za další čtyři minuty poslal střílený přízemní centr do předbrankového prostoru Christian Eriksen a hostující strážce odvrátil míč jednoruč pouze před sebe, dorážející Martin Braithwaite se pak z hranice brankového území nemýlil - 3:0. Zhruba v polovině druhého dějství se podruhé v tomto duelu prosadil Skov, který tentokráte obdržel zpětnou nahrávku od Wasse a z dvanácti metrů zamířil přímo do levého spodního rohu.

V 85. minutě si na hranici pokutového území udělal dostatek prostoru ke střele sedmadvacetiletý záložník londýnského Tottenhamu Eriksen a svůj skrytý pokus usměrnil přímo k bližší tyči - 5:0. Stejný hráč uzavřel gólový účet tohoto střetnutí ve čtvrté minutě nastavení, v osobním souboji přetlačil bránícího Chipolinu a zblízka nedal Goldwinovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Gibraltar je v tabulce na beznadějně posledním šestém místě s nulovým bodovým ziskem a se skóre 2:25.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele