Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 3. kolo
08.06.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Velšané sice bojovali, ale na Chorvaty smolně nestačili

Wales přicestoval po náročné cestě do Osijeku jako outsider, který se ale nehodlá sklonit před slavným a hvězdami nabitým týmem. Jenže už v 17. minutě si dal Lawrence vlastní branku a manko jedné branky už Velšané nedokázali do konce utkání dorovnat.

Výhra Chorvatů ale asi byla spravedlivá, protože domácí celek se od prvních momentů snažil prolomit velšskou obranu. Perišić po sprintu ještě dostihl balon na levé straně, následně posílal míč na Kramariće, který mířil mimo. Brankář Wayne Hennessey musel posléze čelit také rychlé kombinaci mezi Modrićem a Kramarićem se střelou druhého jmenovaného a svou práci nakonec zvládl.

V 17. minutě už ale byl překonán, třebaže vlastním hráčem. Chorvatsko se vrhlo do útoku po straně a do vápna postupoval Ivan Perišić. Útočník Interu Milán nahrával do vápna na Kramariće, jenže těsně před ním zakročil James Lawrence. Bohužel pro hosty však mířil při snaze o odkop do vlastní brány a Chorvatsko brzo vedlo.

Ještě před koncem první půle se do zajímavé šance tlačil záložník Mateo Kovačić, jehož ránu nakonec musel brankář Hennessey vyrážet jen s vypětím všech sil. Jediným vážnějším úkonem domácího brankáře Dominika Livakoviće tak zůstala nepovedená hlavička Matthewa Smithe z konce první půle.

Jen tři minuty po příchodu na hřiště se Chorvatsko málem radovalo z pojišťovací druhé branky. Po ráně hbitého útočníka Brekala byl ale Kramarić v ofsajdu, takže ani dorážku od Kovačiće nemohl sudí Istvan Kovacs uznat. Chorvatům to ale moc vadit nemuselo, neboť o minutu později zachytil pokaženou rozehrávku od branky Luka Modrić a nahrál na Ivana Perišiće. Ten před sebou už měl jen brankáře Hennesseyho, který byl snadno překonán - 2:0.

Wales se přesto sympaticky nevzdával a tlačil se do zakončení. Livaković proto musel likvidovat sólo Balea nebo ránu Daniela Jamese. Přesto nakonec čisté konto neudržel. Připravil jej o něj David Brooks, který si v 78. minutě utkání navedl míč na silnější nohu a s velkým přispěním obránce Vidy alespoň snížil na konečných 2:1 pro Chorvaty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele