Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Balkánské derby před prázdným stadionem vítěze nepoznalo

Balkánská bitva hraná bez diváků přinesla k radosti českých fotbalistů vzájemnou remízu. O tu se brankami postarali nejprve hostující Milot Rašica a až po změně stran Stefan Mugoša. Především Kosovo ukázalo, že se s ním musí počítat a pro všechny soupeře ve skupině znamená velké nebezpečí.

Stadion Pod Goricom v hlavním městě Černé Hory zel prázdnotou. UEFA takto potrestala domácí tým za nevhodné chování fanoušků v zápase s Anglií. Komorní atmosféra utkání pochopitelně nijak nepomohla, ve 12. minutě vytáhl jeden z mála zákroku na brankové čáře brankář Mijatović a sice po ráně Zeneliho. Černohorci si toto varování k srdci nevzali a ve 25. minutě se Kosovo přeci jenom překvapivě ujalo vedení. Před Mijatovićem nejprve promáchl balón Muriqi, ale dorážka Rašicy už byla přesná! Černohorce vedoucí branka soupeře evidentně zaskočila, protože to byli i nadále hráči Kosova, kteří byli v utkání nebezpečnějším týmem. Pět minut před přestávkou mohli hosté navýšit vedení, ale Mijatović parádním zákrokem nohama domácí zachránil.

Černá Hora se musela o přestávce vzpamatovat, protože z její strany rozhodně nešlo o povedený výkon. Hosté z Kosova hráli s větší chutí i zápalem a domácímu týmu to dělalo velké problémy. Přestávka ale domácím pomohla a v 69. minutě přišlo vyrovnání. Jankovićův centr na zadní tyč dopravil "rybičkou" do sítě Stefan Mugoša!

Remíza nevyhovovala ani jednomu týmu. Vzhledem k předvedenému výkonu chtěli hosté více a i Černá Hora vycítila po vyrovnání šanci na tři body. Závěr zápasu ale žádnou větší šanci nepřinesl a balkánské derby před prázdným stadionem vítěze nepoznalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HunterRomario

1:2

Snad bude hrát Rashica. Pokud nastoupí, pravděpodobně nějaký z gólů zařídí.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, 1:1 , vic verim domacim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele