Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 3. kolo
08.06.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Němci splnili povinnost a zvítězili v Bělorusku

Žádná hitparáda, ale stačilo to. Fotbalisté Německa po dvou brankách zvítězili v Bělorusku a drží si postupové pozice v tabulce skupiny C. Domácí naopak stále marně čekají na první bod, tudíž zůstávají poslední. Jediné branky zápasu vstřelili Leroy Sané a Marco Reus.

Dle očekávání to byli hosté, kdo od začátku převzal iniciativu. Ve 13. minutě zastihli rozehrávku Bělorusů, Kimmich prostrčil do běhu Sanému, který se kličkou uvolnil ke střele levou nohou a poslal Nationalelf do vedení. Další střelecký pokus Němců si až ve 28. minutě připsal Schulz, rána se mu ale příliš nepovedla.

Domácí mohli po půlhodině hry nečekaně vyrovnat. Naumov po rohovém kopu vyhrál souboj s Tahem a jeho hlavičku musel brankář Neuer vytáhnout nad břevno. Za hosty odpověděl Gündogan, jehož tečovaný pokus skončil vedle brány. Nebezpečný, ale nepřesný pokus zase vytáhl ve 42. minutě Kimmich.

I po změně stran Němci ostřelovali Bělorusko jako za války, Klostermann si však patrně vzal slepé náboje a Gnabryho zastavila obranná hráz soupeře. Až v 62. minutě si Ginter všiml díry uprostřed pole, kde adresoval přihrávku do běhu Reusovi, který konečně překonal gólmana Hutara - 0:2.

Po další brance zůstala aktivita na kopačkách Nationalelf. Střelecké hody se ale nekonaly, neboť hosté až příliš často pohořeli v koncovce, jako například Gnabry v 66., respektive 68. minutě. V 83. minutě byl blízko dalšímu gólu Sané, ovšem hlavičkoval pouze do tyče. Němci se sice gólově neutrhli ze řetězu, podstatné však pro ně je, že splnili povinnost a zapsali si do tabulky další tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:6

Reagovat
Kincl

Low už skončil?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele