Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Francie přejela Andorru už v poločase

Francouzi si po blamáži v Turecku spravili chuť a Andoře nakonec nastříleli čtyři branky. Výhra Francie se pochopitelně očekávala, stejně jako změny v sestavě, které před utkáním udělal Didier Deschamps. Do andorské sítě se postupně prosadili Mbappé, Ben Yedder, Thauvin a Zouma. Vysoké skóre navíc znamená, že se Francie vyhoupla do čela celé kvalifikační skupiny H.

Didier Deschamps nakonec vyměnil přes půl sestavy a v základu nechal jen brankáře Llorise, Pogbu, Griezmanna a Mbappého. Kompletně například pozměnil celou obranou čtveřici. Francie podle očekávání v zápase dominovala a Andoře za devadesát minut nic zásadního nepovolila.

Andorra sice přečkala úvodní desetiminutovku, ale hned ve 12. minutě inkasovala první gól z kopačky kanonýra Kyliana Mbappého. Útočník PSG si naběhl na Ndombélého pas a lehkým obloučkem přes Gómese poslal Francii do uklidňujícího vedení. Reprezentanti galského kohouta navíc dál obléhali domácí šestnáctku a po půlhodině hry zdvojnásobili své vedení. Wissam Ben Yedder dostal přihrávku uvnitř vápna a přesnou střelou překonal Gómese. Postupně přicházely další a další šance Francouzů a bylo zřejmé, že to Andorra nemůže ustát. V nastaveném čase prvního poločasu akrobaticky zakončil Zoumův centr Florian Thauvin a mistři světa šli do šaten za pohodlného stavu 3:0.

Kvalifikační skupina se zatím vyvíjí mezi trojicí Francie, Island, Turecko velmi vyrovnaně a není vyloučeno, že na konci cyklu nebude rozhodovat celkové skóre. Francie ale přidala ve druhém poločase Andořanům už jen jeden gól, navzdory velkému množství příležitostí. V 62. minutě dotlačil balón po standardce za brankovou čáru Kurt Zouma a tím udělal gólovou tečku za utkáním. Francie mohla několikrát navýšit, asi největší příležitost spálil v nastavení znovu Kurt Zouma, když zblízka osamocený trestuhodně přestřelil branku. Francie ale splnila povinnost a ze hřiště Andorry veze vysoké vítězství a tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Zajda

0:5

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele