17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Monaka (© AFP)

Trápící se Toulouse poslal do kolen jeho hvězdný odchovanec. Monako dlouhé oslabení nezlomilo

Monako otočilo utkání s Toulouse a v 17. kole Ligue 1 zvítězilo na hřišti soupeře 2:1. Domácí měli skvělý vstup do utkání, když se již v páté minutě prosadil Frank Magri, knížecí klub však stihl ještě před poločasovou pauzou díky dvěma gólům Wissama Ben Yeddera průběh střetnutí obrátit. Francouzský kanonýr ale své branky neslavil z úcty ke klubu, který jej přivedl do profesionálního fotbalu a v jehož barvách nastřílel 63 prvoligových branek. Cestu hostů k udržení třetí příčky pak sice následně ohrozila červená karta Aleksandra Golovina, nicméně Les Violets téměř celý druhý poločas trvající početní převahu nevyužili.

Toulouse sice před týdnem slavilo postup do play off Evropské ligy, v domácí soutěži se ovšem trápilo. Kvůli sérii devíti ligových duelů v řadě bez vítězství se propadlo až na 15. místo s náskokem pouhého jednoho bodu na sestupové pásmo. Na prolomení nepříjemné šňůry nemělo dobré předpoklady ani tentokrát, jelikož se mu do cesty postavilo Monako. To sice překvapivě padlo doma s Lyonem, stále se však s druhým nejlepším útokem celé ligy nacházelo na skvělé třetí pozici.

Avšak úvod utkání se odehrával zcela oproti předpokladům. V páté minutě totiž poslal krásně mířený centr do vápna César Gelabert, míč tak spadl na hlavu dobíhajícímu Magrimu, který jej jednoduše doťukl do sítě. První pokus na srovnání vyslal Ismail Jakobs, jehož dělovka z velké vzdálenosti mířila přímo na gólmana. Jinak ale Toulouse tlaku hostů odolávalo.

Další obrovskou příležitost tak měl až ve 24. minutě Folarin Balogun, sám před brankářem však dlouho nedokázal zkrotit balon a jeho ránu zblokoval obránce na roh. Srovnání už ale přišlo záhy. V 26. minutě totiž obránce Christian Mawissa Elebi při pokusu odvrátit nebezpečí nahrál přímo na osamoceného Ben Yeddera, který dělovkou propálil gólmana. V závěru úvodního dějství pak dostali hosté možnost dokonat obrat z pokutového kopu. Toho se chopil Ben Yedder, který jej umístil naprosto přesně k pravé tyči.

Domácí ovšem nesložili zbraně ani po změně stran. Dobrou příležitost ke skórování měl v 50. minutě Thijs Dallinga, který hlavičkoval po rohu, jeho pokus ale zkrotil brankář. Záhy knížecímu klubu situaci ještě zkomplikoval Golovin, který neudržel nervy a za kopnutí kolíkama do spoluhráče viděl červenou kartu.

Toulouse se pak osmělilo k několika dalším střelám, ani jedna ale větší nebezpečí pro hosty neznamenala, a Le Tef tak i přes značný tlak z téměř celopoločasového přečíslení nic nevytěžili.

Toulouse tak na domácí půdě favorita z Monaka nezaskočilo. V následujícím kole se 14. ledna střetne s Métami, knížecí klub změří o den dříve síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele