3. kolo
25.08.2023 21:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Rodiště slavného spisovatele svědkem gólového scénáře, remízovou tečku obstaral Boadu

Nantes remizovalo ve třetím kole Ligue 1 s Monakem 3:3. Dlouho to vypadalo, že by ze zápasu mohli Kanárci vytěžit všechny body. Už v páté minutě totiž nasměroval k úspěchu tým z rodiště spisovatele Julese Verna útočník Mostafa Mohamed, jenž po změně stran vybudoval domácím přesným zakončením už dvoubrankový náskok. Monako ale tak dlouho klepalo na dveře defenzivy Kanárků, až nakonec střídající Nizozemec Myron Boadu po minutě na trávníku zařídil Knížatům alespoň bod.

Nová sezona Nantes jako by jen zrcadlila problémy z té loňské. Kanárci v úvodních utkáních sice herně nezklamali, jenže vinou mizerné produktivity nezískali ani bod. Na ofenzivní potíže si naopak rozhodně nemohli stěžovat v Monaku. Červenobílí za dvě kola nasázeli sedm branek, a navíc se v jejich dresu probudil japonský reprezentant Takumi Minamino, jenž se proti Štrasburku podílel na všech gólech.

Do vedení se ale překvapivě dostali domácí Kanárci, když už v páté minutě neodmítl obrovskou šanci v podobě penalty Mostafa Mohamed. I druhé zakončení na branku v podání fotbalistů Nantes skončilo gólem. Tentokrát se prosadil stoper Jean-Charles Castelletto, který si skvěle naskočil na centr z rohového kopu a poslal svůj tým v 15. minutě do dvoubrankového vedení. Skóre se opět měnilo ve 27. minutě, a tentokrát se o to postarali hostující fotbalisté. Obránce Caio Henrique poslal oblouček na Minamina a ve formě hrající Japonec bez problémů hlavou snížil.

Monaku nevyšel ani vstup do druhého dějství a opět to byl Mostafa Mohamed, který překonal Philippa Kohna, když si ve vápně našel zpětnou přihrávku od Quentina Merlina. V 58. minutě Knížata opět odpověděla. Po neúspěšném pokusu Mohameda Camary se v pokutovém území nejrychleji zorientoval Wissam Ben Yedder a střelou z prvního doteku překonal Remyho Descampse. Gólman Nantes se ale vyznamenal v 71. a 73. minutě, když dvakrát zlikvidoval ostrou ránu z kopačky Minamina. V závěru zápasu vyšlo Adimu Hütterovi skvěle střídání, když se po minutě na hřišti postaral o vyrovnání Boadu.

Nantes tedy smazalo nulu na kontě bodů a připsalo si remízu. Přesně za týden jej čeká další atraktivní páteční předehrávka doma proti Marseille, Monako o den později přivítá Lens.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele