27. kolo
11.03.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Brest tvrdě odolával, PSG zařídil tři body až v poslední minutě Mbappé

Hodně to dřelo, bylo to vidět. PSG sice očekávaně získalo vítězství na půdě zachraňujícího se Brestu, každopádně tři body urvalo s vypětím všech sil. A ve finále na základě individuálních kvalit Lionela Messiho a Kyliana Mbappého, jejichž spolupráce vyústila v závěru střetnutí v rozhodující, rozdílovou branku. Domácí proti gigantovi rozhodně odvedli sympatický výkon.

Po úvodní nepříliš záživné desetiminutovce se do první větší šance dostali Pařížané. Messi sice v 11. minutě nešikovně zavrávoral ve vápně, míč se ovšem od něj odrazil k nehlídanému Carlosovi Solerovi, který ostře vypálil, a jeho tvrdou dělovku vyrazil gólman Bizot opravdu na poslední dobrou do své brankové konstrukce.

Na dlouhou dobu to ovšem bylo jediné ohrožení domácí brány ze strany favorizovaného souboru. Přesto se do poločasu ujalo PSG těsného vedení. Mbappé měl ve 37. minutě ve středu pole poměrně dost prostoru, a tak se rozhodl ze střední vzdálenosti vypálit. Bizot tuhle pumelici mohl těžko krotit do svých rukavic, vyblokoval ji tak pouze před sebe. Číhající Carlos Soler tak přispěchal s dorážkou, a balón pak usměrnil od břevna za brankovou čáru.

Brest rovněž nebyl prakticky celý první poločas nebezpečný směrem dopředu, nicméně přece ještě stačil do obrátky srovnat účty. Del Castillo od pravé lajny vyslal dlouhý nákop dopředu, stoper Sergio Ramos poněkud zaspal, ukázal, že má pomalejší nohy než nabíhající si Honorat, toho přitom nezastavil ani vracející se Pembélé, takže domácí záložník následně mohl zacílit přesně pod horní tyčku.

Ani ve druhém dějství se herní projev hostující ekipy moc nezlepšil. Brest praktiky držel se svým soupeřem krok, pod nějaký větší tlak se nedostával. Messi se snažil navrátit jednogólový náskok ve prospěch Les Parisiens v 65. minutě, avšak jeho technický pokus uměl Bizot zlikvidovat. Nepřekonal ho ani v 69. minutě Nuno Mendes, jenž z levé strany naběhl do šestnáctky přímo před svého protivníka.

Nakonec tak duel rozseknul až Mbappé, a to až v poslední minutě utkání. Balancoval na hranici ofsajdu, svůj náběh na kolmici od Messiho nicméně nakonec načasoval úplně přesně, řítil se posléze zcela sám do sóla, měl přitom dostatek času na to, aby si rozmyslel, co udělá, zvolil tedy kličku proti vyběhnuvšímu Bizotovi a zacílil do zcela prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

0x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele