17. kolo
01.01.2023 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Lens porazilo PSG a na čele tabulky stáhlo jeho náskok na čtyři body

S Mbappém, ale bez Messiho a Neymara, který si odpykával trest za červenou kartu v zápase proti Strasbourgu. Jedna hvězda se na rozjetý Racing ukázala býti málo. Na brzkou trefu Frankowskiho sice ještě dokázal Hugo Ekitike záhy odpovědět, nicméně pak už stříleli góly jenom domácí borci.

Jak naznačeno, polský fotbalista, který nechyběl v kádru svojí země na mundialu v Kataru, nepotřeboval k pokoření defenzivy úřadujícího mistra Francie ani pět minutek. Florian Sotoca nacentroval do vápna, kde z levé strany vracel před bránu Massadio Haïdara. Gianluigi Donnarumma míč jenom posunul na hranici malého čtverce, odkud z voleje uklízel rodák z Gdaňsku - 1:0.

Jenže, už v 8. minutě Nordi Mukiele posunul na bližší (pravou) tyč. Chvíli to vypadalo, že Ekitike vykopnul kulatý předmět brankáři z rukou, aby mezi dvěma obránci skóroval, nicméně kolega u videa potvrdil rozhodčímu Brisardovi, že všechno bylo v souladu s pravidly - 1:1. Na Stade Bollaert-Delelis se tedy začínalo znovu.

Potom o sobě dal poprvé vědět Kylian Mbappé. Brice Samba pouze vyrážel a autor vyrovnávací branky při dorážce našel boční síť. Alexis Claude-Maurice pak ve stoprocentní šanci selhal, avšak jeho chvíle měla přijít až ve druhém dějství. Fanoušci a fanynky severofrancouzského celku se stejně radovali podruhé už ve 28. minutě.

Sergio Ramos minul Fofanovu přihrávku, která směřovala do vápna na Loïse Opendu, jenž následně zaseknul před Marquinhosem a pod padajícím italským strážcem svatyně poslal míč na místo určení - 2:1. Defenziva výběru Francka Haiseho tentokrát další rychlou odpověď nedopustila, a tak se šlo do šaten za stavu, který více vyhovoval domácím.

A ve 48. minutě bylo ještě veseleji, protože Danilo vymyslel u vlastní šestnáctky přihrávku do špeku, čehož využil Openda, jenž patou posunul na Alexise Claude-Maurice, na jehož přízemní zakončení levačkou muž v rukavicích nedosáhnul - 3:1. O snížení se pokusil Achraf Hakimi, leč Samba se překonat nenechal.

Totožné tvrzení platilo i po hodiny hry, kdy jeho směrem pálil Mbappé. Na opačné straně Kevin Danso potvrdil, že na hřiště obvykle nechodí kvůli střílení gólů. Vitinha pak přihrál Pablovi Sarabiovi, který domácí jedničku opět nepřelstil. To samé se přihodilo i čtvrt hodiny před koncem, kdy rodák z Konžské republiky skvěle vyrážel skoro na brankové čáře! Tenhle moment do značné míry rozhodnul o tom, že si Lens připíše dvanácté vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1-2 1-3 PSG win

Reagovat
Pharrell

***

Reagovat
Pharrell

Lyon dnes moc zklamal ale neva dnes ještě mistři Francie PSG. Allez Paris Saint Germain.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele