25. kolo
26.02.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lionel Messi a Kylian Mbappé (© AFP)

200. gól pro Mbappého za PSG! Spolu s Messim si Le Classique podmanil, Marseille tápala

Teprve nedávno se oba nesmiřitelní rivalové potkali v Coupe de France. A Marseille zvládla využít nepříliš vábného rozpoložení svého konkurenta a postoupila v této soutěži dál. Jenže v dalším Le Classique se PSG postaralo o parádní odplatu. Duel Ligue 1 přitom jasně režírovali Kylian Mbappé a Lionel Messi. Na všech třech brankách mělo zásadní podíl právě tuhle duo.

I PSG si každopádně v tomto po výsledkové i herní stránce povedeném utkání prožilo jeden velmi nepříjemný moment. Nuno Tavares si zaběhl za hostující obranu, a když se ho snažil stíhat Kimpembe, najednou francouzský reprezentant bezvládně upadl na zem.

Copak o to, šanci soupeře zavčasu vyřešil Nuno Mendes, který se svému sokovi vrhnul pod nohy čistým způsobem a odvrátil míč do bezpečí, pak ale následovalo dlouhé ošetřování Kimpembeho. Odnášen musel být nakonec na nosítkách, vůbec se přitom na první pohled nejednalo o zdravotní problémy menšího charakteru. A už v 16. minutě tedy opouštěl plac předčasně.

Tenhle moment nicméně Les Parisiens nedostal do úzkých. Ba naopak na něj zareagovali možná tím nejlepším možným způsobem. Messi ze středu pole uvolnil ve 25. minutě do běhu Mbappého, ten vnikl do vápna a odtud zamířil do spodního rohu brány.

A o čtyři minuty později se za domácím brankářem Pauem Lópezem třepotala branková síť rovněž podruhé. Nuno Mendes na levé straně poslal na zteč Mbappého, ten si následně u boční strany pokutového území počkal na vhodný okamžik a poslal míč do brankového území, tam už přitom skórující Messi pouze pohotově dokončil rozdělanou práci.

Na OM se valil i nadále jeden útok za druhým. Ve 33. minutě Messi líznul z vyložené pozice břevno, krátce poté znovu vyšla spolupráce mezi Messim a Mbappém, druhý jmenovaný ale v tomto případě na Paua Lópeze z blízkosti nevyzrál. A svou příležitost neproměnil ani Marquinhos.

Ani po obrátce se obrázek hry nezměnil, PSG mělo pořád tenhle duel jasně pod vlastní kontrolou. A v 55. minutě domaloval povedené dílo Mbappé, který z voleje nekompromisně zakončil poté, co ho jemným obloučkem pobídnul Messi.

Pro francouzského forvarda se jednalo o jeho 200. gól v dresu PSG, kterým dorovnal v historických tabulkách Edinsona Cavaniho. Bude už jednoduše pouze otázkou času, kdy se Mbappé definitivně osamostatní v pořadí nejúspěšnějších klubových střelců.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele