2. kolo
14.08.2022 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Zápas mezi Nice a Štrasburkem vítěze nepoznal

Les Aiglons tak navázali na střetnutí s Toulouse, ve kterém před týdnem uhráli stejný výsledek. Naopak Racing připisuje po porážce s Monakem první bodový zisk.

V 10. minutě poprvé zahrozili domácí. Képhren Thuram vymyslel střílený centr, který chtěl odvrátit Maxime Le Marchand, jenže v poslední okamžik si svůj záměr rozmyslel, takže nechal vyniknout Matze Selse, jenž předvedl výborný reflex. Po čtvrthodině se tváří v tvář gólmanovi ocitnul Kevin Gameiro. Kasper Schmeichel včasným vyběhnutím prakticky vynuloval střelecký úhel, takže pro Nice všechno dobře dopadlo.

Dánský brankář se záhy vyznamenal i proti dobré ráně, kterou jeho směrem vyslala pravačka Alexandera Djikua. Po půlhodině o sobě dal vědět Rareş Ilie. Bohužel pro klub ze stadionu Allianz Riviera minul. Krátce poté byl Amine Gouiri faulován Gerzinem Nyamsim a kopala se penalta, kterou Andy Delort proměnil, neboť cílil po své levé ruce, zatímco Sels skákal na opačnou stranu - 1:0.

Pojistku málem přidal Calvin Stengs, kdyby muž v rukavicích nevytáhnul výborný zákrok. Útočník ve službách "Orlů" se osmělil i po změně stran, ale překopnul. Zato Kevin Gameiro v 55. minutě po centru Adriena Thomassona lehoučkým obloučkem dopravil míč do sítě - 1:1. V době, kdy časomíra ukázala, že první hodina hry skončila, se dostal do šance Andy Delort. Bohužel o kousek netrefil.

V dalších minutách hru rozkouskovala četnější střídání. Až v závěru v dobré pozici mířil nad Youcef Atal. Po něm těsně minul prakticky neviditelný Habib Diallo. A záhy poté jej napodobil i jeho kolega Ludovic Ajorque, který se na hrací plochu dostal nezvykle až v 81. minutě. V nastaveném čase ještě zahrozil Thuram, ale skóre se už neměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele