30. kolo
08.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Gól a asistence pro Messiho. PSG vyhrálo v Nice a pojistilo si vedení v Ligue 1

PSG to nemělo u Azurového pobřeží vůbec jednoduché. Nakonec se mu však přece podařilo urvat tři body a zase navrátit svůj náskok na čele tabulky na šest bodů. Nice rozhodně nehrálo špatnou partii, rozvlnit síť se mu ale nepodařilo ani jednou, a přišlo tak o svou dlouhou sérii dvanácti střetnutí bez porážky. Ta se na poli Ligue 1 mimochodem konala na začátku ledna.

Hosté byli už od úvodních minut aktivnější mužstvem, ve 3. minutě se vůbec poprvé osmělil Messi, avšak jeho přízemní pokus nakonec skončil pouze vedle brány, navíc gólman Schmeichel celou situaci v pohodě jistil. Určitě daleko blíže skórování byl ve 22. minutě Danilo Pereira, který se ve vápně opřel do hlavičky, to když ho svým centrem oslovil Nuno Mendes, avšak rezultující zakončení skončilo pouze na tyčce.

O pár chvil později se již každopádně hosté přece dočkali vedení. A nutno říci, že asi zaslouženého. Prvotní přihrávka zleva do pokutového území od Nuna Mendese neprošla, odvrátit míč uměl bránící Ramsey, nicméně pouze zpátky k nohám Portugalce, který už napodruhé našel volného Messiho, a ten protečoval balón nechytatelně na vzdálenější tyč.

Nice mohlo do přestávky odpovědět na nepříznivý stav, a to ve 43. minutě. Thuram z levé strany přetáhl svůj dlouhý pas na hranici brankového území, tam si seběhl Pépé, který ihned z voleje vystřelil, byl ovšem v přílišné blízkosti brankáře Donnarummy, takže ten merunu vytěsnil do bezpečných vod.

A v 51. minutě PSG přežilo další osudný moment, který mohl posunout utkání úplně jiným směrem. Jenže OGC zase nemělo potřebné štěstí v koncovce. Pépého centr od rohového praporku propadl na zadní tyčce k Dantemu, jeho prvotní hlavičkový pokus narazil pouze do soupeře Carlose Solera, avšak brazilský stoper se k míči okamžitě propracoval znovu, přičemž jeho následná střela dvakrát narazila do brankové konstrukce, a stejně za brankovou čárou o chlup neskončila.

Domácí vyvíjeli i nadále snahu vyrovnat, k dispozici měli pár slibných šancí, jenže ani jedna z nich nakonec v přesný zásah nevyústila. Pařížané naopak své vítězství stvrdili v 76. minutě, rohový kop zahrával Messi, který našel v šestnáctce Sergia Ramose, a ten ukázal, že je zkrátka dobrým hlavičkářem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele