36. kolo
21.05.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG těsně přehrálo Auxerre a už za týden může slavit titul

Sedmadvacáté vítězství zařídil Kylian Mbappé dvěma slepenými góly, které vsítil v průběhu úvodní desetiminutovky. Domácí stačili už jen snížit, takže ve zbytku sezony to bude ještě pořádné drama, jestli zvládnou souboj na dálku s Nantes o první nesestupovou příčku.

Nejlepší střelec loňského mistrovství světa skóroval už po šesti minutách hry, když po přihrávce od Fabiána Ruize zamotal hlavu Gauthieru Heinovi a následně zacílil do pravého horního rohu - 0:1. Hned po rozehrávce se náskok obhájců ligového prvenství zdvojnásobil, protože Hugo Ekitike nechal pobídku od Lionela Messiho dojít až k Mbappému, který z hranice vápna z voleje prostřelil Radua - 0:2. Argentinská superstar asistovala už u šestnácté branky a v této statistice nemá v Ligue 1 konkurenci.

Pro stále ještě čtyřiadvacetiletého fotbalistu se jednalo o osmadvacátý zásah v ročníku, takže se posunul zpět do čela tabulky kanonýrů, kde má před dotírajícím Alexandrem Lacazettem dvoubrankový náskok. Hattrick mohl dokonat za další tři minutky, jenže místo střely chtěl ještě najít spoluhráče, což nebyla dobrá volba.

O snížení se jako první pokusil Hein, ale neměl optimálně seřízená mířidla. Po půlhodině hry střílel také Messi. Muž v rukavicích si celou situaci pohlídal. Rayan Ravelson potom pálil nekompromisně a Gianluigi Donnarumma musel děkovat brankové konstrukci, že jej zachránila od inkasovaného gólu, kterému nakonec stejně neušel.

Ještě předtím ale vychytal Nuna Da Costu, zatímco Ekitike dobrou Mbappého přihrávku vlastní vinou nezpracoval. V 51. minutě zmíněný forvard ve službách AJA hlavou posunul na Lassineho Sinayoka, který si stejnou částí těla míč připravil, aby křižnou přízemní střelou k pravé tyči překonal padajícího brankáře - 1:2.

Dvoubranková hvězda PSG se připomněla v 58. minutě, leč na jedničku mezi třemi tyčemi nevyzrála. Aktivní Hein balon do sítě v dobré pozici taky nedopravil, zatímco trefa Mbappého v nastaveném čase nemohla být uznána pro ofsajd, což potvrdil asistent sudího Bastiena. Fotbalista, který se ve francouzské reprezentaci dokázal prosadit už osmatřicetkrát, měl na Stade Abbe Deschamps ještě jednu šanci, při které minul zařízení. Jeho tým ale přesto slaví další tříbodový zisk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Tady asi není moc o čem se bavit... PSG si touto výhrou zajistí titul jelikož mají skóre +49 a druhé Lens +27. Někdo by si řekl, že si nechají titul na doma, ale doma hrají až poslední zápas a určitě zápas nevypustí jen aby si užili oslavy doma... Neudělala to ani Neapol ani Barcelona. Auxerre sice bojuje o záchranu ale v tomto zápase rozhodně neočekávám, že by předvedla nějakou záchranářskou ekvilibristiku. Můj tip 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele