11. kolo
24.10.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benoit Bastien vylučuje Hakimiho (© AFP)

Derby mezi Marseille a PSG vítěze nepoznalo

Poprvé od října roku 2017 dopadlo Le Classique remízou. Marseille ani PSG se za devadesát minut nepovedlo zaznamenat jediný přesný zásah. Hosté si tak zapsali v sezóně již své druhé zaváhání, před reprezentační přestávkou nestačili na Rennes, přestože měli k dispozici vlastně nejsilnější možnou sestavu proti svému rivalovi. I tak stále pohodlně okupují první příčku.

Jako první zahrozili domácí, a to prostřednictvím Milika, který si naběhl na pas ze standardní situace od Payeta, avšak svou hlavičku nasměroval jen mimo bránu. Pak se PSG dočkalo své branky, a to prostřednictvím Neymara, který zužitkoval z úhlu centr Di Maríy tak, že natrefil míčem vracejícího se Luana Perese, kvůli ofsajdu však nakonec ke změně skóre nedošlo.

Také Marseille se na opačné straně podařilo rozvlnit síť, Pol Lirola svou přihrávkou zprava vybídl v pokutovém území Milika, který pohotově zacílil, na řadu ovšem znovu muselo video a to ukázalo, že i v tomto případě se jednalo o porušení pravidla o ofsajdu. Následně se snažil Messi vsítit premiérový gól v Ligue 1, netradičně hlavou, ale gólman Pau López zasáhl včas.

V 57. minutě se Pařížané museli obejít bez jednoho muže v poli. Hakimí nestíhal, vrazil do pronikajícího Ündera, a to těsně před vlastním pokutovým územím, a protože tahle situace se řadila do kategorie zjevná branková možnost, výsledkem byla červená karta. Ani přesilovku však OM nevyužilo ve svůj prospěch. A nerozhodný stav zkrátka vydržel až do konce duelu.

Marseille si přece vytvářela určité příležitosti v poslední třetině hry, jenže ani v jedné z nich se nepotkala s přesnou koncovku. Payet vyhledal pobídl nejprve ve vzduchu svého spoluhráče Rongiera, ten však hlavičkoval těsně mimo bránu. Také Ünder se poté pokoušel těžký volej usměrnit mezi tři tyče z dobré pozice, jeho střelu mu ale zablokoval obránce Nuno Mendes.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dalibor Sladky

Kiezby domáci OM ale realita bude 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele