30. kolo
21.03.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Remeš nakonec těsně přehrála Dijon

O jedinou branku utkání se postaral Boulaye Dia, který naposledy skóroval 9. ledna proti ASSE. Celkově má teď na kontě třináct zásahů. Oproti tomu DFCO, kteří naposledy bodovali v jednadvacátém kole při remíze 1:1 se Strasbourgem, připisují celkově devatenáctou prohru. I proto, že žádný spolehlivý střelec se v jejich kádru bohužel nevyskytuje.

Jako první vyzkoušel pozornost soupeřeova gólmana Bersand Celina. Ve 20. minutě pobídnul Roger Assalé svou přihrávkou Yassineho Benziu, který neměl v dobré pozici ke škodě Les hiboux optimálně seřízená mířidla. Následující minuty přinesly řadu nepřesností. Teprve až v závěru poločasu upadnul v protivníkově šestnáctce Marshall Munetsi.

Sudí Benoît Bastien si šel všechno znovu v klidu prohlédnout k videu, aby rozhodnul, že se žádná penalta kopat nebude. První půle tedy skončila bez branek. V té druhé o sobě dal jako první vědět znovu Zimbabwan Munetsi. Tentokrát pro změnu hlavičkoval minu branku. První gól tedy padnul až v 50. minutě.

Ránu zpoza šestnáctky vyrazil Anthony Racioppi jenom před sebe, kde číhal Boulaye Dia. Senagalský reprezentant pak předvedl drzou kličku, kterou vyšachoval domácí jedničku ze hry. A následně mohl střílet z hranice malého vápna do odkryté klece - 0:1. V 70. minutě opět musela do akce VAR technologie. Ani tentokrát se ale "pětka" nekopala.

V závěrečné destiminutovce mířil nejprve nad Moussa Konaté a krátce poté ho napodobil protihráč Mathieu Cafaro. Více toho borci na hrací ploše už nestihli. Svěřenci Davida Linarése tak zůstávají s patnácti body poslední. Po reprezentační pauze navíc zajíždějí do Marseille. Remeš si v duelu s Rennes může definitivně zajistit setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele