19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas Dijonu s Marseille žádného šťastného střelce nepoznal

Oba kluby se tak rozešly smírně, což za současné situace vyhovuje více výběru Davida Linarése, který stále bojuje o setrvání mezi francouzskou elitou. OM nadále zůstává těsně za pohárovými příčkami, ovšem nutno podotknout, že má dvě partie k dobru.

Gólmana Anthonyho Racioppiho hosté poprvé zaměstnali už ve 3. minutě. Jmenovitě to byl Nemanja Radonjić, kdo si vylámal zuby na dvaadvacetiletém rodákovi ze švýcarské Ženevy. Ten se musel znovu činit za čtyři minutky, když jeho pozornost vyzkoušel Darío Benedetto. Následnou dorážku pak Radonjić nasměroval mimo.

Marseille nadále okupovala pokutového území a jednička Dijonu musela do náručí lapit střelu Boubacara Kamary. Další pokus si na konto připsal Florian Thauvin a mnoho nechybělo, aby šli hosté do vedení. Ve dvaadvacáté minutě poprvé zahrozili domácí. Mama Baldé ve výborné pozici orazítkoval pouze tyčku.

Následně pobídnul Benedetto kolegu Valentina Rongiera, jehož ránu však obrana zblokovala. Ve 28. minutě předvedli Les Hiboux rychlý protiútok, v jehož závěru znovu selhal Baldé. V závěru poločasu ještě zkusil štěstí Eric Dina Edimbe. Jenže ani z tohoto mráčku nezapršelo. Poločas sice bez branek, přesto rozhodně nešlo o žádnou fotbalovou nudu.

Nedlouho po startu druhé půle se řídit Radonjić sám na Racioppiho. Srbský fotbal za sebou v rozhodující moment pozapomněl míč, takže si na jedničku Dijonu nepřišel. Racioppi musel znovu do akce až v 71. minutě, kdy vyrážel další střelu OM na rohový kop. Nedlouho poté reklamovali hosté domnělou ruku Ngondy Muzingy. Sudí Miguelgorry však nechal pokračovat ve hře.

Se svou trochou přispěchal i Wesley Lautoa. Tenhle pokus z šestasedmdesáté minuty si ale za rámeček určitě nedá. Do konce poločasu už se žádná další šance nekonala, takže oba brankáři udrželi čisté konto. Steve Mandanda si další může připsat v domácím střetnutí proti Nîmes Olympique. Jeho protějšek v dresu Dijonu bude chtít vychytat borce z Lorientu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele