33. kolo
18.04.2021 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Dijonu (© AFP)

Dijon překvapil Nice a připisuje třetí výhru v sezoně

Jenže pět kol před koncem Linarésův tým stále ztrácí na první nesestupovou a nebarážovou pozici čtrnáct bodů. Nice po jarním zlepšení už záchranářské starosti řešit nemusí, ačkoli tahle porážka, která byla první po šesti utkáních, bude Les Aiglons jistě mrzet.

Do prvního poločasu jakoby vstoupily oba celky hlavně s cílem neinkasovat. Úvodní půl hodina tedy byla spíše bojem o střed hřiště. Hned po jejím skončení se po Maolidově přihrávce dostal do šance Jordan Lotomba. Jeho zprvu nadějná střela ale Allagbeho neohrozila, protože byla sražena. Ve 40. minutě mířil levačkou na vzdálenější tyč Rony Lopes. Gólman Dijonu se vyznamenal.

V závěrečné minutě prvního poločasu se ještě dostal do zakončení William Saliba, jenž tím jenom potvrdil, že na hrací plochu chodí s jinými úkoly. Druhá půle začala pro domácí nejlepším možným způsobem. Z časomíry neuteklo ani pět minut, když míč po Assalého zblokované střele šťastně odrazil k Fouadu Chafikovi, který z nějakých čtrnácti metrů pálil nekompromisně pod břevno - 1:0.

Po hodině hry předvedl skvělý reflex Walter Benítez, jelikož těsně před ním nepříjemně tečoval balon Bruno Ecuele Manga. Následný Chafikův centr, na který číhali dva jeho spoluhráči, skončil bezpečně v gólmanových rukavicích. Šestasedmdesátá minuta přinesla další radost pro Les Hiboux, neboť Saliba srazil ve vlastní šestnáctce rukou centr Alexe Dobreho.

Yassine Benzia nařízený pokutový kop proměnil s naprostým přehledem - 2:0. Hra Nice dál postrádala myšlenku, což pochopitelně hrálo do karet Dijonu, který ovšem potřebuje vyhrát všechny zbývající duely a doufat přitom v zaváhání konkurence. Už následující střetnutí v Rennes bude velmi náročné. To platí i pro "Orly", kteří doma přivítají Montpellier.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele