29. kolo
14.03.2021 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Hwang Ui-jo (© AFP)

Bordeaux proti oblíbenému Dijonu znovu vyhrálo

O dvě branky vítězů se postaral Korejec Hwang Ui-jo, který jako jediný z kádru, který má v současné době k dispozici Jean-Louis Gasset, podává de facto od začátku sezony stabilně kvalitní výkony. Dijon má po osmnácté porážce zase o pořádný skok blíže do Ligue 2.

První střelu utkání vymyslel v 7. minutě Roger Assalé, nicméně rozhodně nepatřila k nejnebezpečnějším. Ve 13. minutě rozehrávali hosté roh. K razantní hlavičce z velké blízkosti se dostal Loris Benito. Anthony Racioppi dokázal balon na brankové čáře fantastickým zákrokem zastavit!

Krátce poté opět přiletěl míč k Assalému, jehož hlavička nenadělala Costilovi pražádné problémy. Ve 28. minutě volil trochu zbrklé zakončení Yacine Adli a Racioppi nechal děkovat. Ve 33. minutě už obrana DFCO inkasovala. Nicolas de Préville posunul na pravém křídle na rozběhnutého Mehdiho Zerkaneho, který se ve vápně rozhodnul nestřílet, nýbrž nahrát na ještě o něco lépe postaveného Hwanga, jenž si balon zpracoval, aby jej lépe umístil k levé tyči - 0:1.

Odpovědět se pokusil Éric Ebimbe, leč ani tenhle pokus nemohl jedničku ve službách Les Girondins vyděsit. Muzinga pak pobídnul Aboubakara Kamaru, jenž střílel do boční sítě. V samotném závěru úvodního dějství se hosté dočkali podruhé. De Préville centroval z pravého křídla do vápna, kde stál v ideální pozici zcela neobsazený Hwang Ui-jo. Hlavička asijského fotbalisty zamířila přesně nahoru k pravé tyči - 0:2. Za ním ještě celou akci jistil Rémy Oudin, jenž kolem sebe rovněž neměl žádného protihráče.

Druhá půle začala pro Bordeaux stejně, jako skončila ta první. Z časomíry uteklo necelých pět minut, když si pro Adliho centr za obranu doběhnul aktivní Nicolas de Préville a po výborném zpracování zacílil do protipohybu brankáře - 0:3. Tohle už vypadalo pro hráče celku z města nad řekou Garonnou velice nadějně.

A mohlo to být ještě veselejší, kdyby po hodině hry Hwang Ui-jo nepropásnul hattrick. Anthony Racioppi se opět vyznamenal. V závěrečné desetiminutovce pálil po zemi zpoza velkého čtverce Yassine Benzia a tady chyběly centimetry. Dijon se tedy čestného zásahu dočkal až v minutě devadesáté, když pěknou akci zakončil z jedenácti metrů svým volejem Moussa Konaté - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele