35. kolo
02.05.2021 15:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Pape Sarr (© AFP)

Sestupující Dijon schytal na cestě do Ligue 2 další debakl, tentokráte od Met

DFCO si před týdnem zajeli pro pětigólovou nadílku do Roazhon Parku v Rennes. A stejným výsledkem skončilo toto jejich domácí klání, což znamená, že v pětatřiceti utkáních inkasovali šestašedesátkrát. Oproti tomu Les Grenats si po nepovedených vystoupeních z posledních týdnů konečně spravili chuť. I proto, že hráli celý jeden poločas proti deseti.

Jakým směrem se zřejmě bude tento duel ubírat, naznačil už ve 2. minutě Fabien Centonze, když jeho střela minula bránu jen o malinkatý kousek. Úvodní půl hodina se nesla jak ve znamení nepřesností, tak pozorných obran. Teprve potom trefil prostor mezi třemi tyčemi Lautoa, nicméně Oukidja nechal děkovat. Přesto do závěrečného hvizdu prvního dějství padly dva góly.

O ten první se postaral Lamine Gueye, neboť využil nešikovné teče Senoua Coulibalyho a ze vzdálenosti nějakých pěti metrů prostřelil muže v rukavicích - 0:1. Druhý padnul poté, co se míč dostal po rozehrávce standardní situace na zadní tyč, kde z voleje pálil Pape Sarr a jeho střela se od země odrazila rovnou pod břevno - 0:2.

Pro Dijon nešťastný závěr úvodní půle "korunoval" Bersant Celina, který byl za protesty oceněn červenou kartou! Přesto dokázali Les Hiboux vsítit nedlouho po startu druhého poločasu kontaktní gól. Na roh Frédérika Sammaritana si naskočil Mama Baldé a díky odrazu od břevna dostal kulatý předmět na místo určení - 1:2.

Mety přišly s další odpovědí až v jednasedmdesáté minutě, resp. celá akce dopadla tak, že Angbanovu přihrávku na zadní tyč usměrnil do vlastní svatyně Fouad Chafik - 1:3. Teď už to měly domácí hodně složité. A to netušili, že si pro ně tým Frédérika Antonettiho schoval ještě další dva hřebíčky.

Nejdříve se prosadil Kapverďan Vagner, protože jednoduchou narážečkou s Faridem Boulayou vyšachovali ze hry čtyři obránce a přízemní zakončení tváří v tvář gólmanovi se ukázalo býti tím nejoptimálnějším řešením - 1:4. Vagner tedy nemusel litovat, že krátce předtím v dobré pozici minul zařízení.

A za dvě minutky bylo dílo dokonáno. Opět v tom měl prsty Farid Boulaya, jelikož jeho rozehrávka standardní situace putovala přesně do ideálního prostoru na malé vápno, kde hlavou trknul do míče Dylan Bronn a díky odrazu od břevna byla pátá trefa na světě - 1:5. Mety se za týden pokusí vyzrát na sestupem silně ohrožené Nîmes, zatímco Dijonští budou doufat v dobrý výsledek proti Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele