3. kolo
25.08.2019 21:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Pařížané deklasovali Toulouse 4:0

S porážkou od Rennes z minulého týdne se PSG vypořádalo po svém a doma nedalo šanci Toulouse. Hosté dokázali Pařížanům ještě v prvním poločase odolávat, ale po změně stran už přišla nefalšovaná kanonáda a čtyři zásahy, o které se podělili jen dva hráči - střídající a zároveň dvougólový Choupo-Moting a stoper Marquingos. Jeden gól si TFC vstřelilo samo. Výhra Paříž potěšila, na druhou stranu během zápasu přišla o zraněné Edinsona Cavaniho a Abdou Dialla.

Kouč Thomas Tuchel chtěl od svých svěřenců diametrálně odlišný výkon než ten, který PSG předvedlo minulý týden na hřišti Rennes. Druhá ztráta v řadě by byla pro tým s největšími ambicemi na pováženou, ale domácí nakonec nic takového nedovolili, byť zejména v prvním poločase to bylo směrem dopředu jedno velké trápení.

Pařížáné totiž neproměňovali příležitosti. Tu první hned ve třetí minutě zlikvidoval střílejícímu Mbappému brankář Reynet. O několik minut později pak mělo PSG velké štěstí, že neinkasovalo. Aréolou vyražený balón mohl do branky uklízet dorážející Sylla, ale naštěstí pro Paříž těsně minul zařízení. Tuchelův tým pak postihla nepříjemná ztráta v podobě zranění Edinsona Cavaniho. Uruguayský útočník odkulhal ze hřiště po patnácti minutách a místo přenechal Choupo-Motingovi.

Na převaze PSG se ale nic neměnilo, Mbappého ránu z blízkosti vyrazil Reynet a gólem neskončil ani pokus Di Maríii na zadní tyči. Toulouse se po většinu času bránilo a jen někdy vystrčilo růžky, jako v případě Gradela, který zakončil protiútok střelou vedle. Pět minut před přestávkou musel Tuchel znovu střídat a tentokrát si zranění přivodil obránce Abdou Diallo.

PSG prolomilo střeleckou smůlu až krátce po změně stran. TFC se vydrželo bránit jen pět minut, než poprvé v zápase udeřil Choupo-Moting. Kamerunský útočník se i s velkou dávkou štěstí vymotal z klubka bránících hráčů a přesnou přízemní střelou překonal Reyneta. Za dalších pět minut si ve snaze odvrátit nebezpečí dal dost nešťastný vlastní gól Mathieu Goncalves, Pařížané už vedli 2:0 a na branku Toulouse se valil jeden nebezpečný útok za druhým. V 68. minutě si vybral další porci smůly Mathieu Goncalves, který v pádu ve vlastní šestnáctce zahrál rukou ale nařízený pokutový kop neproměnil Ángel Di María. Golman Reynet vystihl směr a připsal si skvělý zásah.

Každopádně Reynetova snaha zmírnit porážku vyšla vniveč. Eric Choupo-Moting zvýšil čtvrthodinu před koncem tvrdou ranou už na 3:0 a v 83. minutě přidal čtvrtý gól po rohovém kopu hlavičkující Marquinhos. PSG mohlo vyhrát i vyšším rozdílem, ale žádná další branka už v Parku princů nepadla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele